Política
Candiadat d'ERC a Barcelona
Foto: Candiadat d'ERC a Barcelona | Europa Press
Comptes generalitat

Maragall diu que ERC "està a punt de desbloquejar" l'ampliació de l'aeroport

Candiadat d'ERC a Barcelona
Foto: Candiadat d'ERC a Barcelona | Europa Press

Sembla que s'obre una esquerda per on entra la llum, una claror que pot portar a una entesa entre ERC i PSC pels pressupostos. L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha dit que "el Govern està a punt de liderar el desbloqueig del projecte futur de l'aeroport del Prat".

Per què és important? L'ampliació de l'aeroport del Prat és una de les exigències dels socialistes per donar llum verda als comptes de la Generalitat.

Què ha dit? En una entrevista que publica aquest dissabte 'La Vanguardia', Maragall ha afegit que "es traurà aquesta qüestió del calaix en què el govern espanyol i AENA van posar el projecte ara fa un any i mig".

  • L'alcaldable d'ERC no creu en l'ampliació del Prat però ha admès que hi ha "l'obligació" de prendre decisions "per fer possible més vols intercontinentals". Això és el que, segons ha explicat, s'està "a punt de tancar".

La rèplica: El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha celebrat "l'obertura" del candidat d'ERC per Barcelona, Ernest Maragall, pel que fa al futur de l'aeroport del Prat. Però s'ha mostrat molt prudent i ha dit que li agradaria que això ho diguessin "portaveus autoritats del Govern".

  • "No seria la primera vegada que hi ha veus discrepants dins d'ERC", ha afegit en una atenció als periodistes des de Sant Cugat.