Política
Pere Aragonès i Salvador Illa
Foto: Pere Aragonès i Salvador Illa | Europa Press
Comptes generalitat

La reunió entre Aragonès i Illa no aconsegueix segellar un acord pels pressupostos

Pere Aragonès i Salvador Illa
Foto: Pere Aragonès i Salvador Illa | Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha reunit amb el líder del PSC, Salvador Illa, per buscar -sense sort- segellar un acord pels pressupostos. La trobada no ha aconseguit llimar les diferències, tot i que ambdues parts s'han compromès a mantenir el contacte per arribar a una entesa contra abans millor.

Per què és important? Esquerra està apostant per la via del PSC per tractar de trobar els suports que necessita per aprovar els comptes de la Generalitat pel 2023.

En profunditat: Aragonès i Illa s'han trobat a Arenys de Mar a les 19:30 d'aquest dissabte. Ha durat aproximadament una hora i mitja.

Què diuen? Des de la banda socialista insisteixen que les "diferències" continuen sent importants. En canvi, des del Govern valoren la trobada com una "reunió positiva".

Els esculls: El punt de desacord entre les dues parts segueix sent el mateix que des del principi: els macroprojectes i les infraestructures.

  • Els socialistes volen pressupostar la construcció del Hard Rock, impulsar l'ampliació de l'aeroport i el Quart Cinturó.
  • Aquestes exigències desperten reticències entre les files dels republicans i els Comuns són frontalment contraris.

D'on venim? Totes dues formacions porten gairebé tres mesos de negociacions amb trobades, trucades i reunions, sense arribar a una entesa, tot i haver assegurat que aquesta setmana s'arribaria a un acord.

Categoria: Política