Política
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | Europa Press
Autodeterminació

Aragonès defensa a Le Monde l'Acord de Claredat per bastir un referèndum

El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat a Le Monde l'Acord de Claredat amb el govern espanyol per "establir les bases i les condicions per poder organitzar un referèndum".

Per què és important? Coincidint amb la cimera hispanofrancesa, Aragonès ha escrit un article d'opinió al diari francès on exposa la via de l'Acord de Claredat per establir les bases per tornar a exercir el dret a decidir.

Què ha dit? El president ha demanat que aquest acord "sigui reconegut per totes les parts implicades i que compti amb l’acompanyament de la comunitat internacional". 

  • El dirigent independentista ha instat a l'estat espanyol a "aprofitar l'oportunitat històrica d'oferir una solució democràtica que permeti a la ciutadania decidir el futur votant".
  • Ha assenyalat a La Moncloa que s'ha obert una nova fase i que ha de construir una solució des de la política. 
  • "Avui, més que mai, cal valentia, mirada llarga i veritable sentit d’estat", ha argumentat Aragonès.

A més: També s'ha pronunciat sobre la taula de diàleg entre el govern català i espanyol. El president ha reconegut els bastons a les rodes que fan que "costi avançar".

  • En aquest sentit, ha assegurat que el procés tot just està donant resultats amb "la fi de la repressió", en al·lusions a la reforma del Codi Penal.