Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | Kike Rincón / Europa Press
Cimera hispanofrancesa

La presència d'Aragonès a la cimera Sánchez-Macron es limitarà a la benvinguda

El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | Kike Rincón / Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assistirà a l'acte de benvinguda de la cimera hispanofrancesa d'aquest dijous, però no participarà de les reunions entre Pedro Sánchez i Emmanuel Macron.

Per què és important? El president assistirà a la trobada entre els dos presidents aquest dijous a Barcelona, una trobada que ha despertat la unitat de l'independentisme, que es mobilitzarà fora del MNAC per manifestar-se en contra.

Què en sabem? Aragonès es limitarà de moment a assistir a l'acte que donarà el tret de sortida de la cimera, ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa aquest dimarts.

Context: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va enviar una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, on li suggeria diversos temes per abordar amb el seu homòleg francès, Emmanuel Macron, durant la cimera del 19 de gener a Barcelona.

  • Aragonès proposa que Sánchez abordi el suport a la sol·licitud d'oficialitat del català a les institucions europees i també que es parli de l'impuls i la concreció del projecte H2Med.
  • El govern espanyol, per cert, no n'ha donat cap resposta.

A més, un total de trenta entitats de la societat civil de Catalunya, a més dels partits independentistes (ERC, Junts i CUP), s'han alineat per protestar contra la cimera hispanofrancesa d'aquest dijous, sota el lema: "Aquí no s'ha acabat res".

  • La manifestació contra la trobada Sánchez-Macron a la capital catalana tindrà lloc a les escales que enfilen Montjuïc fins al MNAC.