Política
El president espanyol i francès davant del Museu Picasso
Foto: El president espanyol i francès davant del Museu Picasso | Europa Press
Cimera hispano-francesa

Sánchez i Macron s'empassen una xiulada abans de visitar el Museu Picasso

El president espanyol i francès davant del Museu Picasso
Foto: El president espanyol i francès davant del Museu Picasso | Europa Press

El president espanyol, Pedro Sánchez, i el seu homòleg francès, Emmanuel Macron, no han pogut evitar l'escridassada dels manifestants independentistes i se l'han empassat abans d'entrar al Museu Picasso.

Per què és important? Esquerra, Junts i la CUP, a més d'Òmnium i l'ANC, s'han mobilitzat en bloc contra la trobada hispano-francesa a la capital catalana.

Què ha passat? Tot i que el barri del Born era un fortí replet de policies i carrers tancats, els dos presidents han hagut de passar el mal tràngol de sentir com els xiulets rebotaven contra les parets dels carrers.

  • La notable xiulada ha arribat des de darrere dels cordons policials amb crits de "ni França ni Espanya, Països Catalans", o "fora, fora!".
  • Tot seguit s'han dirigit cap al Museu Picasso. Una visita que s'ha allargat mitja hora per després acomiadar-se i cada president prosseguir amb la seva agenda.

Context: Espanya i França han signat el tractat de Barcelona que eleva les seves relacions al màxim nivell. Sánchez ha celebrat que la signatura del document signifiqui que "la Constitució es compleix també a Catalunya".

Què han dit? Sánchez, durant la seva intervenció, ha posat l'accent en què la cimera es produeixi a Barcelona. "M'alegra que aquest tractat sigui a Barcelona", ha assegurat.

  • Sobre la manifestació independentista ha assegurat: "Avui la Constitució es compleix també a Catalunya. I la Constitució defensa el dret a la manifestació, inclús si els ideals d'aquesta van en contra de la mateixa".
  • Macron, per la seva banda, s'ha escudat en "el respecte en la política interior d'altres països".