Política
La portaveu del Govern
Foto: La portaveu del Govern | ACN
Comptes generalitat

El Govern creu que "ben aviat" es tancarà l'acord pressupostari amb el PSC

Parlament.
Temps de lectura: 2 minuts
La portaveu del Govern
Foto: La portaveu del Govern | ACN

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha confiat que "ben aviat" es tanqui un acord sobre els pressupostos de la Generalitat "si res no es torça".

Per què és important? L'executiu ha apuntat que l'acord entre ERC i PSC pels comptes de la generalitat està a punt de produir-se.

  • A més, ha carregat obertament contra la posició de Junts que ha "alentit els treballs" negociadors pels comptes de la Generalitat.

Què ha dit? La portaveu del Govern ha revelat pocs detalls sobre la reunió que avui es produirà entre ERC i PSC. Però, ha apuntat que "si no hi ha cap gir de guió, ben aviat hi haurà pressupostos".

  • "Si res no es torça, ara sí, ben aviat es podrien donar per finalitzades les negociacions amb el PSC", ha argumentat.

Context: Dia clau per tancar els "últims serrells" de l'acord dels pressupostos. ERC i PSC s'han emplaçat a una trobada per segellar un acord pels comptes de la Generalitat.

En profunditat: En una roda de premsa des del Palau de la Generalitat, Plaja ha assenyalat la posició intransigent de Junts pels pressupostos.

  • "La manca de voluntat negociadora ha alentit els treballs amb Junts", ha assenyalat.
  • Tot i això, ha remarcat que la "predisposició" de l'executiu republicà per arribar a un acord amb Junts "és màxima".
  • "El Govern continua absolutament obert amb Junts", ha sentenciat.

D'altra banda: El portaveu de Junts, Josep Rius, va alertar ahir que si el Govern arriba finalment a un acord pressupostari amb el PSC "s'haurà posat punt i final a la legislatura del 52%".