Política
El president parlamentari de Junts
Foto: El president parlamentari de Junts | David Zorrakino / Europa Press
Comptes Generalitat

Junts creu que el pacte de pressupostos ERC-PSC-Comuns fa "tornar el tripartit"

Parlament.
Temps de lectura: 2 minuts
El president parlamentari de Junts
Foto: El president parlamentari de Junts | David Zorrakino / Europa Press

El president parlamentari de Junts, Albert Batet, ha assegurat que amb el pacte de pressupostos Esquerra-PSC-Comuns "torna el tripartit".

Per què és important? Amb aquesta crítica, Junts denega l'oferta del Govern republicà de sumar-se al pacte dels comptes de la Generalitat.

Què ha dit? En una roda de premsa des del Parlament, Batet ha carregat amb tot contra l'acord dels pressupostos entre republicans i socialistes.

  • "Torna el tripartit de la mà d'Aragonès", ha reblat el president del grup parlamentari de Junts.
  • Tot seguit, ha assegurat que amb aquest acord "tornem al 2004 i es constata un canvi de cicle a la política catalana".
  • "És un punt d'inflexió, Aragonès ha abandonat el 52%", ha criticat Batet. "El President va ser investit amb vots de Junts i la CUP i ha acabat pactant amb el PSC i Comuns", ha argumentat.

D'on venim? La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha allargat la mà avui a Junts a sumar-se a l'acord "de país".

  • Aquesta oferta ha vingut just després que ERC i PSC anunciessin que havien arribat a un acord per segellar els pressupostos de la Generalitat.

En profunditat: Els equips negociadors del PSC i de l'executiu han tancat un pacte, al que s'ha de sumar els comuns, que incrementen en uns 3.100 milions d'euros els recursos de la Generalitat per enguany.

  • D'aquesta manera, es posa fi a tres mesos de reunions, contactes i trobades, i es garanteix que l'executiu republicà podrà caminar amb estabilitat, almenys, durant aquest any electoral.
  • Els 33 socialistes se sumen als 33 diputats republicans i als 8 dels comuns, unes xifres que donen a Aragonès un marge de 74 escons perquè pugui seguir amb el seu projecte de Govern.