Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa | Lorena Sopena/ Europa Press
pressupostos Generalitat

Aragonès torna a parar la mà a Junts per "reforçar encara més el suport" dels comptes

Palau de la Generalitat.
Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa | Lorena Sopena/ Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha tornat a parar la mà a Junts per "reforçar encara més el suport parlamentari" dels pressupostos.

Per què és important? Tot i la posició de Junts, totalment en contra del pacte del Govern amb el PSC, Aragonès ha insistit que se sumin a l'acord.

Què ha dit? Des del Palau de la Generalitat, el president Aragonès ha comparegut per explicar l'acord de pressupostos amb el PSC i Comuns.

  • "Jo allargo la mà als grups que encara no donen suports i que encara no ho fan", ha asseverat. En al·lusions directes a Junts ha afirmat: "Van elaborar el pressupost i van incorporar molt bona part de les propostes".
  • "No tindrien cap raó perquè no votin els pressupostos. Els demano sentit de país", ha sentenciat.

D'altra banda: Junts va carregar ahir amb tot contra l'acord dels pressupostos entre republicans i socialistes. "Torna el tripartit de la mà d'Aragonès", va reblar el president del grup parlamentari de Junts.

  • Per aquest motiu, el suport de Junts és molt complicat, tot i que no impossible, per això Aragonès demana "sentit de país".

Situació actual: Els equips negociadors del PSC i de l'executiu han tancat un pacte, al que s'ha de sumar els comuns, que incrementen en uns 3.100 milions d'euros els recursos de la Generalitat per enguany.

  • D'aquesta manera, es posa fi a tres mesos de reunions, contactes i trobades, i es garanteix que l'executiu republicà podrà caminar amb estabilitat, almenys, durant aquest any electoral.
  • Els 33 socialistes se sumen als 33 diputats republicans i als 8 dels comuns, unes xifres que donen a Aragonès un marge de 74 escons perquè pugui seguir amb el seu projecte de Govern.