Política
La portaveu del PSC al Parlament
Foto: La portaveu del PSC al Parlament | ACN
Comptes generalitat

El PSC obre la porta dels pressupostos a Junts: "Seran benvinguts"

Temps de lectura: 1 minut
La portaveu del PSC al Parlament
Foto: La portaveu del PSC al Parlament | ACN

El Partit dels Socialistes Catalans han obert la porta dels pressupostos a Junts perquè votin a favor dels comptes al Parlament. "Seran benvinguts", ha afirmat la portaveu socialista, Alícia Romero.

Per què és important? Tot i les diferències entre PSC i Junts, els socialistes han allargat la mà a Junts seguint el gest del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Què ha dit? En una roda de premsa des del Parlament, Romero ha expressat que Junts serà benvingut si finalment donen suport als pressupostos del 2023.

  • Ha considerat que hi ha "elements" perquè s'hi puguin sumar altres grups, "concretament Junts", de qui ha dit que serien "benvinguts si finalment hi volen donar suport".
  • D'altra banda, Romero ha dit que mantindran una "oposició crítica" i que vetllaran perquè el Govern gestioni els recursos dels comptes "bé i amb celeritat".

D'on venim? El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar que era "absolutament desitjable" que el grup d'Albert Batet donés suport al pressupost i que era "una gran oportunitat" per demostrar el sentit de país.

  • Des del Palau de la Generalitat, el president Aragonès va comparèixer per explicar l'acord de pressupostos amb el PSC i Comuns. Des d'allà va declarar: "Jo allargo la mà als grups que encara no donen suports i que encara no ho fan". En al·lusions directes a Junts va afirmar: "Van elaborar el pressupost i van incorporar molt bona part de les propostes".