Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa | (Foto d'Arxiu) Kike RIncón/ Europa Press
Generalitat

Aragonès descarta un govern tripartit amb el PSC perquè "nega el dret a decidir"

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa | (Foto d'Arxiu) Kike RIncón/ Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, creu que "no té cap mena de base" pensar que pot haver-hi un govern conjunt entre ERC i PSC mentre els socialistes "segueixin negant el dret a decidir".

Per què és important? Aragonès ha refusat frontalment que el pacte pressupostari amb el PSC i En Comú Podem es converteixi en un tripartit.

Què ha dit? En una entrevista al diari Ara, el president de la Generalitat ha defensat els últims moviments de Govern per poder tirar endavant els comptes pel 2023.

  • "Pensar que pot haver-hi un govern conjunt mentre el PSC segueixi negant el dret a decidir no té cap mena de base", ha argumentat Aragonès.
  • En aquest sentit, el president republicà ha assegurat: "Crec que és tan evident que el PSC i jo defensem projectes diferenciats, que un tripartit no té cap viabilitat".
  • Finalment, ha volgut remarcar que l'acord entre PSC i ERC només ha sigut en el marc dels pressupostos, tot recordant que el PSC i Junts mantenen un acord a la Diputació de Barcelona. "Si ells no han renunciat als seus plantejaments, tampoc ho he fet jo", ha sentenciat.

                              "La lluita per la independència no ha mort"

  • Preguntat per si el Procés ha mort o segueix viu, Aragonès ha esquivat un gran titular, però ha argumentat que "la lluita per la independència no ha mort". "La millor mostra és que tots en parlen, de Sánchez a Feijóo, senyal que està molt més viu del que volen", ha afirmat.
  • Sobre Puigdemont ha assegurat que, si finalment l'extradeixen, des del Govern li donaran tot el suport "amb totes les eines" que té a l'abast.

 

Categoria: Política