Política
La ministra d'Igualtat, Irene Montero
Foto: La ministra d'Igualtat, Irene Montero | ACN
Violència masclista

Montero s'obre a negociar amb el PSOE la reforma de la llei del 'només sí és sí'

Temps de lectura: 2 minuts
La ministra d'Igualtat, Irene Montero
Foto: La ministra d'Igualtat, Irene Montero | ACN

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha mostrat la seva disposició a reformar la llei del 'només sí és sí' a petició del PSOE encara que està convençuda que està "ben feta", però ha assegurat que "no cedirà" ni farà "un pas enrere" en el consentiment, malgrat les "pressions molt fortes" per tornar al model anterior.

Per què és important? El nombre de condemnats per delictes sexuals que s'ha vist beneficiat pel nou marc de penes que recull la llei del 'només sí que és sí' ascendeix almenys a 400, entre revisions de condemna a la baixa i sentències posteriors en aplicació de la norma.

Què ha dit la ministra? Montero sosté que la llei no és un èxit ni del seu ministeri ni de cap partit ni fins i tot del Govern, sinó que és “patrimoni” del moviment feminista.

  • Ha reivindicat que la llei és correcta, i que va comptar amb l'aprovació de l'exministre de Justícia Juan Carlos Campo pel que fa a penes.
  • Afegeix que la majoria de jutges aplica correctament la norma, davant d'una minoria que sí que aplica rebaixes malgrat que encara no hi ha dades oficials.

A partir d'ara: Fonts de Podem remarquen que la negociació, en aquests moments, segueix encallada i no s'han produït avenços amb els socialistes, i asseguren que les propostes plantejades per Justícia suposen una tornada al model previ a la llei del 'només sí és sí' i no blinden el consentiment.

A més: Montero ha denunciat que l'"ofensiva" i l'"atac" per part del PP contra la normativa.

  • El "més greu" per la seva banda és arribar a oferir els seus vots a qui "el vulgui escoltar" per tornar al sistema previ, que "no funcionava” i era injust per les víctimes.

Finalment: ha remarcat que, com ha sol·licitat el PSOE, està oberta a retocs per donar una resposta unitària des del Govern i la majoria progressista al Congrés. "Només hi ha una cosa que no cedirem (...) el consentiment no es toca", ha reblat la titular d'Igualtat.