Política
La portaveu del Govern
Foto: La portaveu del Govern | ACN
Tribunals

La Generalitat i el Poder Judicial acorden impulsar el català entre els jutges

Palau de la Generalitat.
Temps de lectura: 1 minut
La portaveu del Govern
Foto: La portaveu del Govern | ACN

Generalitat i el Consell General del Poder Judicial han tancat un acord de col·laboració per impulsar l'ús del català en l'àmbit judicial i acreditar el coneixement de la llengua.

Per què és important? Amb aquest acord s'aconsegueix el compromís del sistema judicial espanyol de garantir el dret a usar el català durant els processos judicials.

Què sabem? Tal com ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, la Generalitat ha segellat un acord amb el Poder Judicial per fomentar l'ús de la llengua catalana.

  • Aquest acord inclou el compromís del CGPJ per incloure la llengua catalana en la formació del professorat de l'escola judicial . També emetre els certificats acreditatius del nivell de català.

Què ha dit? Durant la roda de premsa des del Palau de la Generalitat, Plaja ha exposat el compromís que el Poder Judicial ha arribat amb el Govern.

  • L'objectiu d'aquest pacte és que els jutges espanyols adquireixin un "nivell mínim de llengua catalana" que permeti atendre amb "eficiència" qualsevol de les actuacions realitzades en català.
  • Plaja ha assegurat que l'acord tindrà una vigència de quatre anys. "Col·laboraran en un conveni que pretén impulsar el coneixement del català i preveu la col·laboració per la formació del professorat de l'escola judicial", ha desgranat la portaveu de l'executiu català.

D'on venim? Fa pocs dies un jutge va ajornar les declaracions de set investigats perquè parlaven el català i va assegurar que "no entenia la llengua".

  • L'any 2019, el TSJC ja va sancionar aquest jutge per no permetre una declaració en català
Categoria: Política