Política
L'advocat Boye i la seva clienta
Foto: L'advocat Boye i la seva clienta | Europa Press
TSJC

L'advocat de Borràs mou fitxa per defensar-se de la confessió dels altres acusats

Temps de lectura: 2 minuts
L'advocat Boye i la seva clienta
Foto: L'advocat Boye i la seva clienta | Europa Press

Gonzalo Boye, advocat de la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha mogut fitxa a menys de vint-i-quatre hores de l'inici del judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La defensa de la presidenta suspesa del Parlament ha canviat d'estratègia per defensar-se de la confessió d'Isaías Herrerro, acusat de beneficiar-se dels contractes suposadament fraccionats per Borràs.

Per què és important? L'advocat de Borràs ha passat a l'ofensiva contra les defenses dels altres dos acusats: Isaías Herrero i Andreu Pujol. Així quedant-se sola contra Fiscalia i els altres dos processats.

Què ha passat? Fa dies es va filtrar als mitjans que Herrero i Pujol han arribat a pacte amb la Fiscalia per incriminar Borràs, confessar, a canvi d'una rebaixa en la petició inicial de la pena.

  • Per aquest motiu, Boye ha presentat un escrit al tribunal que defineix a les defenses dels altres dos acusats de "coacusadors" i on demana poder intervenir sempre en darrera instància en el judici per poder defensar la seva clienta.

Què diu? A l’escrit la defensa de Borràs esgrimeix que arran de l'acord d'Herrero i Pujol amb la fiscalia, "els coacusats s’han transformat en coacusadors juntament amb el ministeri fiscal".

  • I reclama que "l'única manera de garantir el dret a la defensa" de la presidenta de Junts passa perquè tant en les qüestions prèvies com al llarg del plenari pugui intervingui "sempre en el darrer lloc".
  •  "Tractant-se d’un nou escenari processal en el qual els coacusats modificaran els seus plantejaments defensius fins ara inexistents, entenem que aquesta part ha de poder participar en el plenari des de la darrera posició".

A més: Ha argumentat que aquesta no serà l'únic moviment que prendrà per assegurar la defensa de Borràs. "Tot això independentment d’allò que es plantegi en les qüestions prèvies al començament del judici oral".

Context

  • El fiscal acusa Borràs d'adjudicar a Herrero, informàtic de professió, 18 serveis per valor de 335.000 euros amb contractes fraccionats per no haver de convocar un concurs públic.
  • Entre les proves figuren uns suposats correus que confirmarien que ambdós eren conscients que incomplien la normativa de transparència i concurrència pública.
  • Per intentar dissimular, haurien elaborat pressupostos falsos d'altres proveïdors per encobrir-se.

 

Categoria: Política