Política
La presidenta suspesa del Parlament
Foto: La presidenta suspesa del Parlament | Lorena Sopêna / Europa Press
TSJC

L'independentisme es fragmenta pel judici a Borràs: qui l'acompanya i qui no?

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta suspesa del Parlament
Foto: La presidenta suspesa del Parlament | Lorena Sopêna / Europa Press

El judici a la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha trencat encara més l'espai independentista. Alguns dels líders destacats del seu partit i de l'antiga Convergència i Unió han comunicat públicament que no acompanyaran a la líder independentista.

Per què és important? El TSJC ha fixat per aquest 10 de febrer l'inici del judici contra la presidenta del Parlament suspesa, per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

  • La fiscalia demana sis anys de presó, 21 d'inhabilitació per a càrrec públic i 144.000 euros de multa per a Borràs per un delicte continuat de prevaricació i un altre de falsedat en document públic amb l'agreujant de prevaler-se del seu caràcter públic.

Qui no assistirà? Al contrari que en altres casos judicials amb líders independentistes involucrats, aquest cop els partits i organitzacions s'han desvinculat, en la seva majoria, de la Presidenta suspesa. 

  • A la porta del judici no hi haurà cap membre el Govern, la Mesa del Parlament, ERC, la CUP ni l'AMI.
  • Tampoc assistirà Òmnium Cultural que assegura que no es tracta d'un judici per exercir drets civils i polítics.
  • L'expresident Artur Mas i l'alcaldable Xavier Trias tampoc han donat el seu suport.

Qui assistirà? El portaveu de Junts, Josep Rius, ha assegurat aquest dijous que el partit "tanca files" amb la seva presidenta.

  • En una atenció als mitjans des del Parlament, Rius ha avisat que Borràs hauria de "recuperar" els "càrrecs de presidenta" del Parlament en cas que el TSJC l'absolgui.
  • Sí que hi assistirà el vicepresident de l'ANC, Jordi Pesarrodona.

Tot i això: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la "presumpció d'innocència" de la presidenta del Parlament de Catalunya suspesa, Laura Borràs, que aquest divendres anirà a judici al TSJC.

  • El cap del Govern ha desitjat que tingui "un judici amb garanties" i ha avançat que respectarà la decisió de la justícia quan dicti sentència.
Categoria: Política