Política
La Ministra d'Igualtat, Irene Montero
Foto: La Ministra d'Igualtat, Irene Montero | Europa Press
Llei del 'només sí és sí'

La reforma de la llei del 'només sí és sí' no arribarà al Congrés fins al 7 de març

Temps de lectura: 2 minuts
La Ministra d'Igualtat, Irene Montero
Foto: La Ministra d'Igualtat, Irene Montero | Europa Press

La reforma del PSOE de la llei del 'només sí és sí' no arribarà al ple del Congrés fins al 7 de març.

Per què és important? El portaveu parlamentari d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat aquest dimarts que "sense un acord entre la coalició" del Govern espanyol la seva formació no donarà suport a la reforma de la llei del "només sí és sí".

  • Similar ha estat la postura d'EH Bildu, qui ha assegurat que no donarà suport a "la urgència" amb la que creuen que s'està tractant aquest tema.

Què en sabem? El PSOE plantejava que la presa en consideració de la norma que enfronta els socis de coalició fos dimarts vinent, 21 de febrer, però calia unanimitat a la Junta perquè fos així. 

  • Unides Podem tampoc hi estava d'acord, però no ha arribat a pronunciar-se en la reunió d'aquest dimarts de la Junta perquè amb la negativa dels republicans a modificar l'ordre del dia de dimarts vinent ja no ha fet falta.

Què diuen? En roda de premsa, Rufián ha explicat que "seria marcià" tirar endavant una millora d'una norma "sense les creadores" del text. I, en aquest sentit, ha explicat que si el PSOE "vol tirar milles sense el Ministeri", ERC "no hi estarà".

  • En aquest sentit, també ha apuntat que ERC ha mantingut "converses" que "no es poden dir negociacions" amb els dos socis del Govern espanyol.
  • Rufián no ha volgut parlar del contingut d'aquestes converses o del mateix text del PSOE perquè, segons ha indicat, suposa "entrar en debats polítics i mediàtics" que volen evitar "perquè el que fan és fomentar el soroll" al voltant d'aquesta reforma.
  • "No afavorirem amb la nostra votació la impossibilitat que aquesta negociació es doni", ha apuntat per la seva banda el representant d'EH Bildu, Oskar Matute.
  • El diputat ha reconegut que "ningú en nom del PSOE" s'ha posat en contacte amb la seva formació per tractar aquest tema i ha lamentat que el debat s'estigui centrant en allò punitiu quan, segons ell, aquesta norma té "molt més" que no cal perdre de vista.

Previsions: La presa en consideració de la reforma serà la tarda abans del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.