Política
La portaveu d'Esquerra
Foto: La portaveu d'Esquerra | Europa Press
Tribunals

ERC titlla l'escrit de la fiscalia de "cop judicial a la reforma del Codi Penal"

Carrer Calàbria.
Temps de lectura: 1 minut
La portaveu d'Esquerra
Foto: La portaveu d'Esquerra | Europa Press

La portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, ha assegurat que l'acusació del ministeri fiscal a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per organitzar l'1-O és un "cop d'estat judicial a la reforma del Codi Penal".

Context: La Fiscalia ha demanat set anys de presó per Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per delictes de prevaricació, desobediència, malversació i revelació de secrets per l'organització de l'1-O. 

  • A més, aplicant-li la malversació agreujada i una multa de 30.000 euros pels exresponsables d'Economia de la Generalitat de Catalunya.

Què ha dit? La portaveu republicana, davant de la seu d'ERC al carrer Calàbria, ha valorat l'escrit d'acusació del ministeri fiscal contra la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el president d'ERC al Parlament i exsecretari general de Vicepresidència i Economia, Josep Maria Jové; i l'actual president del Port de Barcelona i exsecretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, pels preparatius de l'1-O.

  • "Objectivament, s'ha limitat la capacitat repressiva amb la reforma del Codi Penal, el problema és la implementació per part de la justícia, que és retrògrada i està al dictat de l'extrema dreta", ha reblat Vilalta.
  • "Avui hem vist un cop de l'estat judicial, un cop judicial, contra la reforma del Codi Penal", ha disparat la portaveu contra el sistema judicial espanyol.

A més: Esquerra, a través de la seva portaveu, s'ha referit a Junts i els hi ha demanat que "no s'equivoquin d'adversari". "És l'estat espanyol qui té culpa de la repressió, no li demanin explicacions a ERC. Hauríem de fer pinya", ha sentenciat.

Categoria: Política
Etiquetes: ERC Tribunals