Política
Josep Maria Jové i Lluís Salvadó al TSJC
Foto: Josep Maria Jové i Lluís Salvadó al TSJC | Europa Press
Tribunals

La Fiscalia demana 7 anys de presó per Jové i Salvadó per organitzar l'1-O

Temps de lectura: 3 minuts
Josep Maria Jové i Lluís Salvadó al TSJC
Foto: Josep Maria Jové i Lluís Salvadó al TSJC | Europa Press

La Fiscalia demana set anys de presó per Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per delictes de prevaricació, desobediència, malversació i revelació de secrets per l'organització de l'1-O. 

Per què és important? El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va obrir judici contra la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el president d'ERC al Parlament i exsecretari general de Vicepresidència i Economia, Josep Maria Jové; i l'actual president del Port de Barcelona i exsecretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, pels preparatius de l'1-O.

En detall: El TSJC va processar Jové i Salvadó per desobediència, prevaricació, malversació de fons públics i revelació de secrets.

  • La consellera Garriga està processada per un presumpte delicte de desobediència greu.

Situació actual: La Fiscalia manté la malversació agreujada i demana set anys de presó i una multa de 30.000 euros pels exresponsables d'Economia de la Generalitat de Catalunya. 

  • El ministeri públic demana per Josep Maria Jové set anys de presó. 
  • Per Lluís Salvadó demana sis anys i tres mesos de presó i 27 anys i tres mesos d'inhabilitació. 
  • També demana que s'assegui al banc dels acusats la consellera Garriga que es podria enfrontar a una multa d'inhabilitació per ocupar un càrrec públic. 
  • La Fiscalia els reclama també multes que van des dels 18.000 euros de Garriga, fins als 24.000 de Salvadó i els 30.000 de Jové. 

Què diuen? El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha pronunciat sobre l'anunci de la Fiscalia i assegura que "treballar per la llibertat de Catalunya no és cap delicte".

  • "Denunciarem arreu un sistema judicial que no imparteix justícia, sinó venjança contra l'independentisme", ha dit el president en un tuit. 
Categoria: Política