Política
Exconseller de Cultura Ferran Mascarell
Foto: Exconseller de Cultura Ferran Mascarell | ACN
TSJC

Mascarell i Vila neguen que se'ls advertís de cap irregularitat de Borràs

Tribunal Superior.
Temps de lectura: 2 minuts
Exconseller de Cultura Ferran Mascarell
Foto: Exconseller de Cultura Ferran Mascarell | ACN

Últimes etapes del judici. Els exconsellers de Cultura Ferran Mascarell i Santi Vila han negat que se'ls advertís de cap irregularitat de l'Institut de les Lletres Catalanes quan el presidia Laura Borràs.

Per què és important? L'Institut de les Lletres Catalanes penja del departament de Cultura. És per això que els consellers Mascarell i Vila han testificat com a responsables del departament del qual depenia la institució que dirigia Borràs.

Què ha passat? A petició de la defensa de Borràs, han declarat com a testimonis els exconsellers de Cultura durant el període que la dirigent de Junts va presidir l'Institut de les Lletres Catalanes.

  • Primer ha declarat Mascarell que ha desgranat els motius pels quals va posar Borràs al capdavant de la institució. La sintonia entre Mascarell i l'acusada ha sigut tal que Borràs no ha pogut evitar fer algun comentari en veu alta en la línia del que deia l'exconseller. Això ha provocat la reacció de Barrientos, que ha obligat Borràs a apartar-se a l'altra punta del banc dels acusats i mantenir silenci.

  • A preguntes del ministeri fiscal, Mascarell ha afirmat que "mai" ningú el va advertir que "res fos incorrecte" durant les reunions del consell assessor de l'Institut de les Lletres catalanes. "Cap interventor em va dir res", ha sentenciat.
  • Vila, al seu torn, ha explicat la relació entre la conselleria de Cultura i la institució. Tot seguit, en un interrogatori molt curt, a preguntes de la Fiscalia, ha assegurat el mateix que Mascarell, que ningú el va advertir a ell, ni als seus directius del departament, que hi hagués irregularitats o incidències.

A més: Abans dels testimonis dels exconsellers, la vista ha sigut molt tècnica amb les declaracions de mossos i guàrdies civils. Aquests funcionaris han explicat detalladament, i han respost preguntes informàtiques, sobre el registre i la intervenció dels ordinadors de l'informàtic -i examic de Borràs- Isaías Herrero.

 

Categoria: Política