Política
La presidenta de Junts
Foto: La presidenta de Junts | Lorena Sopêna / Europa Press
TSJC

Els funcionaris assenyalen Borràs: "Ens sorprenia que Herrero fes totes les tasques"

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de Junts
Foto: La presidenta de Junts | Lorena Sopêna / Europa Press

Els funcionaris de l'Institut de les Lletres Catalanes assenyalen la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs. L'exadministradora de la institució Assumpta Pagespetit ha afirmat que Borràs adjudicava contractes a diferents empreses per feines al portal web, però que "totes les tasques les feia Isaías Herrero".

Per què és important? Avui, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acollit una vista clau de testimonis on els funcionaris han inculpat a la presidenta de Junts, Laura Borràs.

Què ha passat? Tal com ha narrat Assumpta Pagespetit, Borràs va presentar al personal de l'Institut de les Lletres Catalanes al seu amic Herrero com la persona que podria realitzar els treballs informàtics, abans que s'iniciés el concurs públic.

  • La que va ser la responsable de gestió administrativa ha afirmat que Borràs adjudicava contractes a empreses diferents, però "totes les tasques les feia Herrero, i això em sorprenia a mi i a tota la gent de la institució".
  • A més, ha declarat que va advertir repetidament a la líder de Junts que no podia seguir adjudicant a dit totes les feines relacionades amb la pàgina web de la ILC a l'empresari Isaías Herrero. "No m'agradava el que estava passant (...). Aquestes irregularitats no volia que continuessin", ha sentenciat.

A més: El segon testimoni, Roger Espar Pera, funcionari de la Generalitat a la Institució de les Lletres Catalanes. En la mateixa línia de Pagespetit, el funcionari ha explicat a preguntes del ministeri fiscal que la interventora va advertir a Borràs de la contractació i va dir-li que valorés la realització d'altres contractes diferents. 

D'on venim? Fa un mes, aquest funcionari, Roger Espar, va ser imputat pel cas, però va evitar anar a judici a canvi de proporcionar informació contra Borràs. Espar va revelar àudios on la líder de Junts li demanava que li avisés si els Mossos tornaves a registrar la seu de la institució, a més d'aportar documents inèdits que van comprometre Borràs.

 

Categoria: Política