Política
Isaias Herrero, a la banqueta dels acusats
Foto: Isaias Herrero, a la banqueta dels acusats | Europa Press
Tribunals

L'amic de Borràs, Isaías Herrero, confessa i la incrimina

Temps de lectura: 2 minuts
Isaias Herrero, a la banqueta dels acusats
Foto: Isaias Herrero, a la banqueta dels acusats | Europa Press

La presidenta de Junts, Laura Borràs, cada cop està més acorralada. Finalment, el que va ser el seu amic, acusat de beneficiar-se dels seus contractes suposadament fraccionats, Isaías Herrero, ha confessat en contra d'ella.

Per què és important? Herrero ha assegurat que Borràs va adjudicar els contractes fraccionats després d'acordar-ho amb ell, així incriminant-la.

Què ha dit? En la vista al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Herrero ha declarat i ha admès el fraccionament de contractes a la direcció de l'Institut de les Lletres Catalanes.

  • "Vam acordar dividir el treball en diversos contractes", ha assegurat en declaracions al tribunal. A més, ha afirmat que la líder de Junts coneixia els "pressupostos comparsa", és a dir, els falsos.

Context: Aquesta confessió són a conseqüència d'un acord entre l'acusat i el ministeri fiscal per reduir la seva pena de presó. Aquest pacte per la defensa de Borràs els hi produeix "indefensió", ja que fa tres anys que preparen l'estratègia junts.

Què diu Borràs? Borràs ha negat aquest haver comès "cap delicte" en ser preguntada pel president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús Maria Barrientos, en l'inici de la nova sessió del judici per presumptament fraccionar contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalans.

  • "De cap manera he comès cap delicte", ha subratllat Borràs després que Barrientos li hagi preguntat si es reconeix autora responsable dels fets i delictes que li atribueix la Fiscalia i Herrero.

En profunditat: Amb la declaració incriminatòria d'Herrero es palesa que Borràs afronta ara una defensa en solitari, amb diversos cavalls de batalla, per demostrar que ella és innocent. 

  • Els advocats de Borràs, Gonzalo Boye i Isabel Elbal volen intentar anul·lar els correus que l'assenyalen

Per acabar: Encara que Herrero i Borràs ja no són amics i durant tot el judici no s'han dirigit ni una paraula, ni tan sols una mirada cordial, es coneix que van compartir grup d'investigació sobre literatura digital en la universitat. 

Categoria: Política