Política
Laura Borràs arribant al judici
Foto: Laura Borràs arribant al judici | Oliver de Ros/ Principal
Tribunals

El judici a Borràs tira endavant malgrat la "indefensió" i la "por" de la defensa

Tribunal Superior.
Temps de lectura: 2 minuts
Laura Borràs arribant al judici
Foto: Laura Borràs arribant al judici | Oliver de Ros/ Principal

Dia dos del judici a la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs. L'advocat de la presidenta de Junts, Gonzalo Boye, ha donat el tret de sortida a la sessió de "qüestions prèvies" amb molta duresa, al·legant "indefensió" i "por" pels canvis i la nova prova del ministeri fiscal.

Per què és important? Tot i les pretensions de la defensa de la líder independentista de suspendre la vista per les modificacions de la fiscalia, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ha fet la mateixa valoració i ha considerat que el canvi "no altera la defensa" de Borràs.

  • Per tant, ha emplaçat a totes les parts a prosseguir amb el camí judicial el dia 20 de febrer. Tal com estava previst.

En profunditat: Un Boye molt vehement ha carregat contra la Fiscalia per les últimes modificacions introduïdes, que fins i tot ha assegurat "estar venut".

  • El lletrat ha criticat el canvi d'un adverbi de l'escrit d'acusació que deixa Borràs "indefensa", ja que canvia el relat.

A més: Boye també ha carregat amb tot contra les diligències indeterminades 42/21 que durant l'última sessió van ser l'element que la defensa de Borràs va intentar usar per acusar a la fiscalia "d'investigar en paral·lel" al tribunal.

  • Tot i això, el Tribunal decidirà sobre les qüestions prèvies en la sessió prevista pel pròxim dilluns 20 de febrer. 

Al detall: L'advocat de la presidenta de Junts avui s'ha focalitzat en tombar la modificació d'un adverbi de temps que apunta "anterioritat" a una Junta de Govern de l'Institut de les Lletres Catalanes celebrat el 20 de març de 201, quan Borràs presidia la institució.

  • Fiscalia, en un primer moment, va argumentar que un cop es va acordar tirar endavant un dels projectes pagats amb contractes fraccionats, Borràs va contactar amb l’altre acusat Isaías Herrero. 
  • Boye ha demanat explicacions per aquesta modificació que "desarma" la seva defensa, ja que apunta que la fiscalia "té una prova que no coneixem i que ens deixa indefensos".
  • Això, deixa entreveure que Borràs i Herrero aparaulaven els contractes abans que els projectes passessin per la Junta de Govern de l'Institut de les Lletres Catalanes.

Per acabar: per tot això, la defensa de la dirigent de Junts ha demanat la suspensió de la vista, al·legant indefensió i por. El tribunal presidit per Jesús María Barrientos ha denegat la petició després de sospesar-ho durant 10 minuts.

  • El Tribunal sí que ha acceptat que Borràs sigui l'última a declarar, després dels altres dos acusats. Així desplaçant-la fins al final del judici.
Categoria: Política