Política
La presidenta de Junts
Foto: La presidenta de Junts | Europa Press
Tribunals

El també acusat Andreu Pujol admet pressupostos falsos acordats amb Borràs

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de Junts
Foto: La presidenta de Junts | Europa Press

El cercle s'estreny sobre la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs. Al seu torn, el tercer acusat, l'empresari Andreu Pujol, ha confessat irregularitats que incriminen la dirigent de Junts.

Per què és important? Després que l'informàtic i amic -ara examic- de Borràs hagi incriminat la presidenta suspesa del Parlament, el tercer acusat també ha apuntat cap a la mateixa direcció en el judici contra la presidenta de Junts.

Què ha dit? A preguntes del ministeri fiscal, l'empresari que va participar de la presumpta maniobra delictiva, ha confessat comportaments irregulars i que podrien constituir delicte.

  • "Les feines que fèiem eren unes coses i el que sortia a les factures eren unes altres", ha assegurat Pujol a preguntes de la Fiscalia.
  • Tot seguit, l'acusat ha explicat que "algunes coses eren reals i altres no", en referència als suposats contractes fraccionats amb documents presumptament adulterats.

L'altre acusat: Herrero avui ha confessat i, per tant, ha incriminat a Laura Borràs. L'informàtic ha explicat com operaven ell i Borràs per fer-se amb els contractes públics.

  • Herrero ha narrat que els contractes no podien sobrepassar els 18.00 euros i que per aconseguir-ho, dividien les adjudicacions: "S'havien d'aportar tres pressupostos per a cada contracte, i els elaboràvem de la següent manera: fèiem dos pressupostos que acompanyaven un pressuposto que sabíem que s'acceptaria, eren pressupostos comparsa".
  • A més, ha assenyalat directament a Borràs quan l'ha acusat de facilitar-li a ell les dades i el nom d'una empresa per presentar els pressupostos falsos i simular que es feia un concurs públic normal. "Vam acordar presentar diversos contractes: un de bo i dos comparses", ha confessat.

En profunditat: Per aquestes maniobres delictives, el ministeri fiscal reclama 6 anys de presó i 21 d'inhabilitació per Borràs i Herrero. Acusant-los de prevaricació i falsedat documental. Per Pujol, demanen 3 anys de presó.

  • En canvi, la confessió d'Herrero podria estalviar-li anys de presó en la petició de Fiscalia al final del judici. 

Una altra enganxada: Els advocats de Borràs, Gonzalo Boye i Isabel Elbal han protagonitzat una nova topada amb el president del TSJC, Jesús Maria Barrientos.

  • Elbal ha demanat que es deixés constància de les preguntes que volia formular-li a Herrero, tot i que aquest declinés contestar-les. Barrientos ha retirat la paraula a l'advocada perquè la defensa de Borràs estava centrant l'interrogatori en "el canvi de versió" de l'acusat.
  • L'advocada de Borràs també li ha preguntat a Herrero si era drogoaddicte i si consumia cocaïna i heroïna. Barrientos ha hagut d'aturar Elbal quan aquesta tractava que aquest confessés que "enganyava" amb el seu tractament de metadona.

 

Categoria: Política