Política
Aragonès i Felip VI asseguts cara a cara al MWC de l'any passat
Foto: Aragonès i Felip VI asseguts cara a cara al MWC de l'any passat | Europa Press
MWC

Aragonès i Felip VI es retroben avui al Mobile World Congress 2023

Temps de lectura: 2 minuts
Aragonès i Felip VI asseguts cara a cara al MWC de l'any passat
Foto: Aragonès i Felip VI asseguts cara a cara al MWC de l'any passat | Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es retrobarà amb el rei espanyol Felip VI en el sopar inaugural del Mobile World Congress 2021.

Per què és important? Aragonès evitarà, un any més, passar pel besamans al monarca, però després s'asseuran a la mateixa taula per sopar.

Al detall: El sopar tindrà lloc al Museu Nacional d'Art de Catalunya, el MNAC. També hi participarà el president espanyol, Pedro Sánchez, que també tornarà a coincidir amb Aragonès després de la cimera hispanofrancesa.

D'on venim? Amb aquesta visita, serà la segona del rei espanyol enguany, després que al gener visités Barcelona per l'entrega de despatxos als jutges. 

  • Aragonès va dir que les visites de la corona no marcarien l'agenda de Presidència, ni els interessos de la Generalitat. I que no deixaria cadires buides als actes on fos important la seva presència per tal d'acompanyar Felip VI. "El que no s'hauria de fer des del Govern és deixar d'assistir als llocs perquè qui fa nosa i no hauria de ser-hi és el rei", va afirmar llavors la portaveu d'ERC, Marta Vilalta.

Previsions: Aquest diumenge l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat una concentració de rebuig contra la presència del rei Felip VI a Barcelona amb motiu del Mobile World Congress 2023.

  • L'entitat independentista ha convocat diumenge a les 18:30 h a les Torres Venecianes, a tocar de la plaça Espanya, donat que el sopar previ al congrés de telefonia mòbil se celebrarà al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).
  • Sota el lema 'Ni Rei ni corona, independència' l'ANC ha fet una crida contra la monarquia espanyola a Catalunya.

Per acabar: El director general del Gremi d'Hotels de Barcelona, Manel Casals, ha assegurat que "el Mobile ha tornat" i que els hotelers estan "emocionats" de començar a tenir alguna nit amb pràcticament una ocupació del 100%, després d'estar 24 mesos tancats i amb importants restriccions per la pandèmia.

  • "Serà una edició molt bona", ha dit, si bé encara no aconseguirà els nivells de 2018 o 2019, en bona part a causa de la menor assistència de congressistes asiàtics, especialment xinesos.

 

Categoria: Política