Política
José Ramón Navarro, president de l'Audiència Nacional
Foto: José Ramón Navarro, president de l'Audiència Nacional | EFE
Operació Kitchen

El president de l'Audiència Nacional informava sobre la investigació de la Kitchen al número 2 d'Interior del PP

Temps de lectura: 2 minuts
José Ramón Navarro, president de l'Audiència Nacional
Foto: José Ramón Navarro, president de l'Audiència Nacional | EFE

El president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, informava al secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, sobre la investigació judicial sota secret, segons ha avançat la Ser després de tenir accés a la cadena de whatsapp entre ells.

Què en sabem? El jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional ha destapat milers de missatges de WhatsApp de l'exsecretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez.

  • La Fiscalia Anticorrupció demana 15 anys de presó per a Martínez per malversació, encobriment i delictes contra la intimitat per l'espionatge il·lícit a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, en l'operació Kitchen.

Al detall: Entre tots aquests missatges es troben converses mantingudes entre 14 de febrer de 2019 i el 23 de gener de 2020 amb el president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro.

  • En aquests missatges, Martínez li demana informació sobre la informació de la investigació, li pregunta sobre la posició de la Fiscalia o l'actitud del jutge del cas.
  • El president de l'Audiència no es nega en cap moment a les peticions de Martínez i respon amb algun "ja et dic quan sàpiga" o m'assabento i et dic".

A més: Algunes converses no permeten identificar si les peticions de Martínez es van resoldre amb èxit, però constantment agraeix a José Ramón Navarro els seus esforços.

  • "Si bonament et pots assabentar d'alguna cosa t'ho agrairia molt, com sempre", es llegeix en algun dels missatges del 8 d'octubre de 2019.
  • El president hauria convidat en alguna ocasió a casa seva a sopar Francisco Martínez el 2019, quan es va fer públic que el llavors líder del PP, Pablo Casado, anava a prescindir d'ell i de la resta de possibles implicats en la Kitchen.

Finalment, segons informa la Ser, José Ramón Navarro ha negat al mitjà que donés mai cap informació a Martínez.

  • Segons explica, va donar "llargues" i explica que va poder pecar d'"imprudència" per no tallar les converses amb una persona que, apunta, li va semblar "desvalguda".
Categoria: Política