Política
L'exconseller Jaume Giró
Foto: L'exconseller Jaume Giró | ACN
Tribunals

L'exconseller Jaume Giró es querellarà per l''Operació Catalunya'

Temps de lectura: 2 minuts
L'exconseller Jaume Giró
Foto: L'exconseller Jaume Giró | ACN

L'exconseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat Jaume Giró presentarà el dilluns una querella en un jutjat de Madrid per l''Operació Catalunya'

Per què és important? Giró lliurarà al jutge "nova documentació sobre els informes policials sobre els seguiments que Villarejo i el seu equip" feien a Giró en 2012, quan era director general adjunt de CaixaBank.

Al detall: La querella es dirigirà contra l'excomissari José Manuel Villarejo, l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal, l'exministre Jorge Fernández-Díaz i l'exsecretari d'Estat d'Interior Francisco Martínez, segons ha avançat el diari Ara.

D'on venim? Al juny, Giró ja va denunciar a Villarejo i a l'expresidenta del PP Alicia Sánchez-Camacho davant la Fiscalia després de publicar-se uns àudios en els quals ella li demanava que investigués a Giró per la seva vinculació amb l'independentisme.

A més: Aquesta mateixa setmana, el Jutjat d'Instrucció 13 de Madrid ha admès la querella de l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell contra Villarejo i diversos policies per l''Operació Catalunya', i la família Pujol estudia demanar personar-se en la causa com a part perjudicada.

En profunditat: Fins ara, el Tribunal Suprem havia rebutjat investigar diverses querelles que havien presentat alguns dels denunciats.

  • Tot ha canviat amb el cas de Sandro Rosell, que ja havia presentat sense sort una querella denunciant el seu cas després de passar 2 anys en presó preventiva acusat de blanqueig.
  • Ara, un jutge de Madrid ha admès a tràmit una querella de l'expresident del Barça, segons publica La Vanguardia.
  • Fins ara, totes les investigacions relacionades amb l'operació Catalunya es limitaven a negocis particulars dels implicats, com ara l'excomissari José Manuel Villarejo, però mai amb la guerra bruta a Catalunya.
Categoria: Política