Política
La consellera d'Acció Climàtica
Foto: La consellera d'Acció Climàtica | Kike Rincón / Europa Press
Parlament de Catalunya

La sequera esquitxa el Parlament

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
La consellera d'Acció Climàtica
Foto: La consellera d'Acció Climàtica | Kike Rincón / Europa Press

La falta d'aigua ha esquitxat la sessió de control al Parlament. Un gran nombre de les preguntes orals s'han centrat en la problemàtica de la sequera i en com ho està pal·liant el Govern.

Per què és important? Catalunya travessa una sequera més pronunciada que la del 2008. Tot i això, ara l'executiu gaudeix de més recursos, i experiència, per abordar la situació de risc.

En profunditat: El gran hit de la sessió de control al Govern d'aquest dijous ha estat la sequera que travessa Catalunya i que posa a tothom en alerta.

  • La consellera d'Acció Climàtica, Teres Jordà, que no està acostumada a rebre tant protagonisme en aquestes sessions, ha defensat la gestió del seu departament davant de cada intervenció, des del PSC, CUP, En Comú Podem i Junts. 
  • Al torn de la diputada del PSC Sílvia Paneque, la socialista ha retret a l'executiu que no s'incrementin les inversions en infraestructures per potenciar el "cicle de l'aigua resilent". El diputat de la CUP Dani Cornellà ha lamentat "manca de planificació" i que no s'hagi tingut en compte el territori. 
  • Jordà ha esgrimit que el decret per pal·liar la sequera no és una arma llancívola contra els ajuntaments i les institucions per castigar-les si consumeixen, tot al contrari: "Nosaltres estem al costat dels ajuntaments i dels sectors".

D'altra banda: Junts ha collat Jordà per la gran proliferació d'animals salvatges com conills, cérvols o porcs senglars arreu del territori, i que està afectant greument al sector de la ramaderia.

A més: Quan li ha tocat respondre al president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet un anunci també centrat en la sequera.

  • Ha assegurat que "en unes setmanes" convocarà una "cimera de l'aigua" per buscar un "full de ruta àmpliament compartit" per a abordar la sequera a Catalunya.
  • Així ho ha anunciat durant la sessió, on ha explicat que amb això pretén "compartir les mesures que vol aplicar, escoltar i rebre propostes, i ajudar a conscienciar el conjunt de la societat" que el moment de sequera és "seriós", que Catalunya està "en una situació difícil, que es necessita el suport de tots i que quan més consens tingui més defensa hi haurà en el futur".
Categoria: Política