Política
Paco Marco al Fax de 8tv
Foto: Paco Marco al Fax de 8tv | 8tv
Corrupció

El Fax entrevista Paco Marco, detectiu privat, i destapa l'Operació Andorra

Temps de lectura: 2 minuts
Paco Marco al Fax de 8tv
Foto: Paco Marco al Fax de 8tv | 8tv

El Fax de 8tv ha encetat una nova secció, que estarà dividida en capítols, protagonitzada pel detectiu privat Paco Marco i centrada a destapar l'Operació Andorra: una trama corrupta dels poderosos andorrans que van tapar amb l'Operació Catalunya.

Per què és important? Marco va ser líder de l'agència d'espionatge Metodo 3 i va estar involucrat en l'Operació Catalunya, en el cas Pujol i en diversos casos de corrupció política.

En profunditat: En la primera entrega del que serà una nova secció del programa dirigit per Eduard Pujol, el detectiu ha assegurat que Andorra és un "narco-estat" i ha explicat com el cap de la intel·ligència financera, el cap dels jutges i alcaldes estaven implicats en negocis truculents amb narcotraficants.

  • També ha explicat com la policia espanyola va pressionar a la Banca Privada Andorrana perquè entreguessin els comptes corrents de la família Pujol: "El comissari Marcelino Martín Blas va amenaçar-los d'obrir-los una inspecció".

En resum: Paco Marco destapa l'Operació Andorra, una trama corrupta que realment s'hauria ocultat darrere de l'Operació Catalunya. Poderosos andorrans, vinculats amb narcotraficants, van usar la persecució que les clavegueres de l'estat espanyol havia emprès amb els polítics nacionalistes catalans per enterrar i desviar l'atenció de la corrupció que esquitxava líders financers andorrans.

  • De fet, fins i tot el director de la Unitat d'Intel·ligència Financera d'Andorra, Carles Fiñana, "va enviar informació errònia" als EUA per allunyar les investigacions d'on els poderosos andorrans tenien negocis opacs.

D'altra banda: El detectiu privat ha assegurat que ara ha rebut amenaces d'Andorra per intentar aturar-lo, però no s'ha fet petit i ha advertit que denunciarà a qui calgui, però que no el silenciaran.

  • "Amb mi, amb la meva família, i amb aquesta casa (8tv), que no juguin perquè ells seran els següents", ha advertit Marco.
Categoria: Política
Etiquetes: 8TV Corrupció