Política
Isabel Díaz Ayuso i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Isabel Díaz Ayuso i Alberto Núñez Feijóo | Europa Press
Remodelació govern espanyol

Feijóo i Ayuso critiquen els canvis de ministres: "Sense perspectiva de gènere"

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Isabel Díaz Ayuso i Alberto Núñez Feijóo | Europa Press

Els dos líders del PP, Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso, han aprofitat la remodelació del govern espanyol per criticar al president del govern, Pedro Sánchez. 

Per què és important? Sánchez ha fet canvis al seu executiu i ha proposat a Héctor Gómez Hernández i José Manuel Miñones Conde com a nous ministres d'Indústria i Salut, respectivament, després que les actuals ministres Reyes Maroto i Carolina Darias renuncien al càrrec per ser candidates a les pròximes eleccions municipals.

Què diuen? El líder del PP ha criticat la decisió que el president del govern espanyol no hagi aprofitat la remodelació de l'executiu per cessar la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska. 

  • Feijóo creu que "el més sorprenent" és que "la ministra del nyap de la llei del 'només sí és sí'" i el de "la tanca de Melilla" continuïn a l'executiu i diu que estan "desgastats". 
  • "Acredita que el president no té marge per fer les remodelacions de govern que un president amb autoritat faria", ha assegurat. 
  • Sobre els nous nomenaments, el líder del PP ha opinat que la designació d'Héctor Gómez com a ministre d'Indústria és un "premi de consolació" pel fet que se'l rellevés com a portaveu del grup socialista al Congrés.
  • Pel que fa a José Manuel Miñones com a ministre de Sanitat, Feijóo ha opinat que és un intent de donar projecció al fins ara delegat del govern espanyol a Galícia per situar-lo en el focus perquè acabi sent candidat a l'autonomia.

En detall: Per la seva part, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha ironitzat amb el fet que el president del govern espanyol hagi fet canvis "sense perspectiva de gènere". 

  • Ayuso ha reconegut que no sap res dels nous ministres ni "què tal faran les coses". 
  • La popular també ha criticat que s'hagin nomenat ja "42 ministres" i a la Comunitat de Madrid "cinc delegats del govern espanyol i tres portaveus".