Política
Moment de la detenció de Clara Punsatí a Barcelona
Foto: Moment de la detenció de Clara Punsatí a Barcelona | Quique Garcia / EFE
Exili

Vídeo: els Mossos detenen Clara Ponsatí en ple carrer a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Moment de la detenció de Clara Punsatí a Barcelona
Foto: Moment de la detenció de Clara Punsatí a Barcelona | Quique Garcia / EFE

Un agent dels Mossos d'Esquadra ha detingut aquesta tarda a Clara Ponsatí al carrer quan es dirigia a la seu dels eurodiputats de Junts. L'agent l'ha insistit en diverses ocasions i ella ha recordat la seva immunitat com a eurodiputada.

Per què és important? Amb la recent reformulació de la causa del 'procés' al Suprem, Ponsatí s'exposa a un delicte de desobediència, que no comporta penes de presó.

Els fets: Quan es trobava a l'alçada de la plaça de la Catedral envoltada de periodistes i acompanyada pel seu advocat, Gonzalo Boye, un agent de paisà l'ha aturada per identificar-la.

  • L'exconsellera li ha ensenyat el carnet d'eurodiputada que portava penjat del coll per defensar la seva immunitat i ha preguntat si n'estaven segurs.
  • Finalment, però, ha accedit a pujar al cotxe policial. Segons ha pogut saber l'ACN, la traslladen a la Ciutat de la Justícia.
  • En una piulada, ha dit que l'han detingut “il·legalment”. 

D'on venim? L'eurodiputada Clara Ponsatí havia assegurat en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona just abans de ser detinguda que no tenia intenció d'entregar-se a les autoritats ni comparèixer davant del Tribunal Suprem, que va dictar una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència vinculat al referèndum de l'1-O. 

  • "No he vingut a fer cap pacte amb l'Estat, sinó a denunciar la vulneració sistemàtica dels nostres drets", ha dit aquest dimarts a la tarda.
  • Fonts del Tribunal Suprem havien assegurat a l'ACN aquesta tarda que si l'exconsellera Clara Ponsatí compareixia voluntàriament davant el jutge instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, no seria detinguda.
  • En el cas que no fes aquesta compareixença voluntària, apuntaven les mateixes fonts, els cossos i forces de seguretat de l'Estat tenen ordre de detenció vigent a l'Estat.

Context: L'eurodiputada Clara Ponsatí ha tornat aquest dimarts a Catalunya travessant la frontera francoespanyola sense entregar-se a les autoritats després de cinc anys a l'exili. 

  • Ponsatí ha fet aquest pas després que el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena revisés l'acusació contra els líders independentistes encara no jutjats en la causa de l'1-O arran de la derogació de la sedició.

Categoria: Política