Política
L'eurodiputada de Junts exiliada
Foto: L'eurodiputada de Junts exiliada
Exili

Ponsatí critica la presidenta de l'Eurocambra per la seva "detenció il·legal"

Temps de lectura: 2 minuts
L'eurodiputada de Junts exiliada
Foto: L'eurodiputada de Junts exiliada

L'exconsellera i actual eurodiputada, Clara Ponsatí, ha centrat les crítiques per la seva detenció "il·legal" contra la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola. Ponsatí li ha retret que no hagi actuat en defensa de la seva immunitat europarlamentària. 

Per què és important? El retorn de Ponsatí a Catalunya, la seva detenció, i la seva tornada a Brussel·les per assistir al ple de l'Eurocambra ha marcat un precedent.

En profunditat: La presidenta de l'Eurocambra ha derivat tot l'enrenou per la seva detenció al comitè d'Afers Jurídics, que precisament està presidit per l'eurodiputat de Ciutadans Adrán Vázquez. Motiu que ha fet incrementar les queixes evidents de Ponsatí.

  • La presidenta de la cambra ha anunciat la decisió en el ple i posteriorment Ponsatí ha pres la paraula a l'hemicicle europeu per retreure a Metsola que no hagi donat resposta a la seva sol·licitud.

Què ha dit? "És una política de la presidència o és una actitud que reserva només als catalans?", ha preguntat l'eurodiputada, que ha lamentat que Metsola "passi el cas burocràticament" davant una detenció "il·legal", ha remarcat.

  • Després de Ponsatí han saltat com un motlle els eurodiputats espanyolistes: Dolors Montserrat, del PP, i Jordi Cañas, de Ciutadans. Montserrat ha tornat a repetir la cançó de què "són pròfugs de la justícia" i que tot és un "teatre secessionista".
  • Però, Cañas ha dit reclamat a la presidenta de l'Eurocambra que "no s'usi" la cambra per fer "show polític", una opinió que ha compartit la presidenta europea, que ha dit: "Això és exactament el que penso jo també".