Política
El govern entrant a la cimera per la sequera
Foto: El govern entrant a la cimera per la sequera | David Zorrakino / Europa Press
Parlament

El fracàs de la cimera per la sequera evidencia l'enrocament polític a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
El govern entrant a la cimera per la sequera
Foto: El govern entrant a la cimera per la sequera | David Zorrakino / Europa Press

La política catalana s'ha enrocat. La falta de suports del govern republicà i el gran gruix d'una oposició, que agrupa la resta de formacions i amb sensibilitats totalment contràries, ha portat el país a un moment de bloqueig. 

Context: La cimera d'aquest divendres per fer front a la sequera ha acabat sense cap acord consensuat entre el Govern i els grups parlamentaris.

En profunditat: La gran reunió d'ahir pel Divendres de Dolors per consensuar mesures per pal·liar la sequera va acabar fent aigües.

  • Totes les formacions van acusar-se unes a les altres per la falta d'acord. Així evidenciant que la política catalana s'ha enrocat fins a un punt on la falta de suports del govern d'ERC i la intransigència d'una oposició massa policromàtica ha portat el Parlament al bloqueig.

Al detall: Aquestes són els arguments de totes les formacions per justificar la falta d'entesa que es va evidenciar ahir durant la cimera de la sequera.

  • El PSC ha rebutjat un acord a la cimera de la sequera per les discrepàncies amb el Govern sobre el règim sancionador als ajuntaments del decret de sequera. La diputada Sílvia Paneque ha explicat que s'havien obert a pactar una moratòria almenys fins al setembre per donar més marge als ajuntaments "per licitar les obres necessàries" per abordar la sequera. 
  • Junts ha carregat contra el Govern i contra el PSC per la manca d'acord a la cimera de l'aigua. El líder del partit al Parlament, Albert Batet, ha lamentat "l'enrocament ideològic" que ha impedit "un consens de mínims": "És una llàstima que pensin més en el partit que no pas en el país".
  • El PP ha retret al Govern que vulgui "imposar sancions" als ajuntaments i "restriccions" als sectors econòmics "sense ajudes que compensin les pèrdues".
  • La CUP ha acusat el PSC i JxCat d'actuar amb "tacticisme electoral" davant de les eleccions municipals per mostrar la "debilitat" del Govern. 
  • La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha acusat el PSC i Junts de fer "xantatge" a la cimera de la sequera. "És una pinça amb interessos electoralistes", ha constatat Albiach.
  • La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha atribuït la falta d'acord de la cimera de l'aigua al "bloqueig per electoralisme" d'alguns partits. "Han posat els interessos particulars per davant del país", ha lamentat
Categoria: Política
Etiqueta: Parlament