Política
El president del govern espanyol
Foto: El president del govern espanyol | Europa Press
Tribunals

El govern espanyol descarta indultar Borràs per no ser castigats a les urnes

Temps de lectura: 1 minut
El president del govern espanyol
Foto: El president del govern espanyol | Europa Press

Cop de porta del govern espanyol a l'indult a la presidenta de Junts. L'executiu central descarta atorgar aquesta mesura de gràcia, que evitaria que Laura Borràs hagués de passar per presó, per motius electorals. 

Al detall: Segons The Objective, el govern de coalició socialista i podemita descarta indultar Borràs per no ser castigats a les urnes. "No indultarem Borràs abans d'unes eleccions generals", argumenten les fonts consultades.

En profunditat: La presidenta suspesa del Parlament ha sigut condemnada a quatre anys i mig de presó, i tretze d'inhabilitació, però el tribunal ha demanat al poder executiu que indulti la meitat de la pena perquè és desmesurada.

  • El president espanyol, Pedro Sánchez, ja va ser molt contundent valorant amb gravetat dels delictes que se li imputen i ara, segons el digital espanyol, el seu executiu ha confirmat que si la decisió l'han de prendre abans de les eleccions generals, no la concediran pas.
  • "Es tracten de delictes relacionats amb la corrupció" i "no l'indultarem abans d'unes eleccions generals", han assegurat fonts a Moncloa.

Què diu ella? Si el Suprem ratifica la condemna, la patata calenta la tindrà l'executiu espanyol, és per això que Borràs no hi confia gaire.

  • "La presó és un escenari que contempli, ho saben els meus col·laboradors", ha argumentat. En aquest sentit, ha assegurat que no vol que la por a entrar a presó la condicioni al seu dia a dia.
  • La presidenta de Junts ha lamentat que, pel seu caràcter, una persona com ella "en dos dies moriria".
Categoria: Política