Política
Pedro Sánchez durant una roda de premsa durant la seva visita a Xina
Foto: Pedro Sánchez durant una roda de premsa durant la seva visita a Xina | Pu Xiaoxu / Xinhua News
Tribunals

Pedro Sánchez tanca la porta a indultar Laura Borràs

Temps de lectura: 1 minut
Pedro Sánchez durant una roda de premsa durant la seva visita a Xina
Foto: Pedro Sánchez durant una roda de premsa durant la seva visita a Xina | Pu Xiaoxu / Xinhua News

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha descartat indultar la presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

Per què és important? La presidenta de Junts ha estat condemnada a 4 anys i mig de presó i 13 d'inhabilitació, però amb una petició d’indult parcial perquè no sigui empresonada. 

Què ha dit? Sánchez, en un viatge oficial a la Xina, ha recordat que el possible indult parcial per evitar que Borràs entri a presó s'hauria de prendre en un futur perquè la sentència del TSJC serà apel·lada per la condemnada. 

  • Però tot apunta que les seves paraules anaven a tancar l'opció d'indultar-la: "Estem parlant d'un cas flagrant de prevaricació i de mal ús de diners públics. No és una sentència ferma. S'haurà d'elevar al Tribunal Suprem". 
  • Sánchez també ha assegurat que ell ja té una "posició" sobre l'indult, però ha preferit no pronunciar-se ni avançar-la perquè ha de ser "respectuós amb l'estat de dret" abans de deliberar sobre la petició d'indult al Consell de Ministres. 

Context: El TSJC ha condemnat a Borràs a 4 anys i mig de presó i 13 d'inhabilitació per fraccionar contractes per adjudicar-los a dit a un amic quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. 

  • El tribunal a la mateixa sentència planteja un indult parcial perquè Borràs no entri a presó i que es rebaixi la pena a no més de dos anys per evitar l'entrada a un centre penitenciari.