Política
Puigdemont, Ponsatí i Comín a l'Eurocambra
Foto: Puigdemont, Ponsatí i Comín a l'Eurocambra | ACN
Exili

Comín revela que el retorn de Ponsatí forma part d'una estratègia amb Puigdemont

Temps de lectura: 2 minuts
Puigdemont, Ponsatí i Comín a l'Eurocambra
Foto: Puigdemont, Ponsatí i Comín a l'Eurocambra | ACN

La tornada de Clara Ponsatí, exconsellera i eurodiputada, forma part d'una estratègia compartida amb Carles Puigdemont. Ho ha revelat l'exconseller i eurodiputat Toni Comín, al Fax de 8tv.

Al detall: Ponsatí va tornar després de molts anys a l'exili pels fets de l'octubre del 2017 i l'organització del referèndum d'independència de Catalunya. Es va especular que aquest retorn formava part d'una estratègia on hi havia participat l'expresident Puigdemont.

En profunditat: En una entrevista al Fax de 8tv Comín ha explicat que la tornada de Ponsatí a Catalunya no ha sigut una decisió improvisada, ans al contrari. L'exconseller ha revelat que ha sigut una estratègia on formava part Puigdemont, el seu advocat, Gonzalo Boye, i tots els exiliats per fer trontollar els tribunals europeus.

  • "La seva tornada formava part d'una estratègia compartida, i l'objectiu era alertar al Tribunal de Justícia Europea", ha assegurat. En aquest sentit, ha explicat que hi formava part el "president Puigdemont".
  • L'estratègia era provar l'escenari del retorn del president i com actuarien les instàncies europees: "Vam buscar la reacció del Parlament Europeu davant d'una eventual detenció", 

A més: Comín ha carregat contra Esquerra per atribuir-se la victòria de la tornada de Ponsatí. L'exconseller ha argumentat que si s'ha eliminat el delicte de sedició del Codi Penal és "gràcies a Puigdemont": "Alemanya va demanar que ho traguessin del Codi Penal".