Política
Clara Ponsatí
Foto: Clara Ponsatí | Europa Press
Exili

Ponsatí viurà a Brussel·les i viatjarà els caps de setmana a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Clara Ponsatí
Foto: Clara Ponsatí | Europa Press

L'eurodiputada de Junts i exconsellera de la Generalitat, Clara Ponsatí, preveu continuar residint a Brussel·les per la seva condició d'europarlamentària i vol viatjar a Barcelona durant els caps de setmana. 

Per què és important? Ponsatí va ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a Barcelona aquest passat dimarts després de passar cinc anys a l'exili. L'exconsellera va declarar davant del jutge i finalment va ser posada en llibertat. 

Què diu? En una entrevista a TV3, preguntada per si acudirà a la cinta davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena el pròxim 24 d'abril, l'exconsellera ha ironitzat: "Confesso que he estat tan atrafegada que no he tingut temps ni de mirar-me l'agenda, per tant, ara mateix no sé quines són les meves ocupacions la setmana després de Sant Jordi. Sospito que tinc força coses a fer que són més prioritàries que anar-hi de visita a Madrid".

  • Ponsatí defineix la seva tornada a Catalunya dins d'una estratègia política que respon a una "persecució política". 
  • Segueix defensant que la seva immunitat com a eurodiputada no és cautelar i insisteix a la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, a què mantingui una conversa amb ella. 
    • "Si vol defensar la nostra immunitat haurà de fer alguna cosa més que passar la pilota a la comissió jurídica, envaïda pels diputats espanyols, que clarament em temo que tenen un conflicte d'interessos com una casa de pagès", ha dit. 
  • Ponsatí ha recordat que és una persona independent políticament i que no està afiliada a cap formació política: "Junts no és el meu partit". 

Context: Aquest passat dimecres, després que declarés a la Ciutat de la Justícia, el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va citar Ponsatí pel 24 d'abril per comunicar-li el processament per un delicte de desobediència.

  • Llarena ha deixat sense efecte l’ordre de detenció així com la rebel·lia acordades en el seu dia. També ha establert que l'exconsellera ha de designar domicili i telèfon on pugui ser localitzada i comparèixer davant de l'òrgan judicial quan sigui cridada i li ha advertit que, si ho incompleix, pot ser detinguda.

D'on venim: Clara Ponsatí va marxar ara fa cinc anys a l'exili, quan ho van fer l'expresident Carles Puigdemont i diferents membres del seu executiu. Tenia una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència per l'organització del referèndum de l'1-O.