Política
La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Foto: La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

Ayuso: "L'entorn polític d'ETA decidirà sobre l'habitatge de tots els espanyols"

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Foto: La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha carregat durament contra l'acord del govern de Pedro Sánchez amb Bildu i Esquerra que farà possible l'aprovació de la primera llei espanyola de l'habitatge.

Què diu? La dirigent del PP creu que, amb aquest acord, "l'entorn polític d'ETA decidirà a Espanya com serà l'habitatge de tots", en referència a Bildu, partit de l'esquerra independentista d'Euskadi. 

  • En declaracions als periodistes, Ayuso s'ha mostrat "sorpresa" que es "blanquegi Bildu fins al punt de tenir capacitat per decidir sobre l'habitatge de tots els espanyols".

Context: Aquest divendres, Bildu i ERC han informat sobre l'acord per la llei de l'habitatge que limita les pujades anuals pel 2024 al 3%. 

  • També estableix la creació d'un índex per limitar-les a partir de 2025, que sempre serà inferior a l'IPC.

En detall: Ayuso ha obert la porta a recórrer als tribunals la llei de l'habitatge i ha explicat que la intervenció en els diferents camps de la vida com l'habitatge, les famílies o el cas de la multinacional Ferrovial "portarà a Espanya a la ruïna més absoluta".  

  • Per la presidenta de Madrid, la llei de l'habitatge dispararà els preus, ja que en altres territoris de l'Estat que han aplicat aquesta mesura sempre ha acabat de la mateixa manera: "es contrau l'oferta, es disparen els preus i, per descomptat, s'espanten els empresaris i el capital a causa de la inseguretat jurídica i el tracta autoritari contra la propietat privada".

A partir d'ara: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va assegurar fa uns dies que "aquesta legislatura també donarà a llum la primera llei d'habitatge de la història de la democràcia a escala estatal".

 

 

 

Categoria: Política