Política
Referèndum

Astrid Barrios enfoca l'Acord de Claredat a un referèndum per un nou Estatut

Temps de lectura: 1 minut

Astrid Barrios, experta del Consell Acadèmic per l'Acord de Claredat, ha assegurat que el referèndum d'independència "no és possible" amb l'actual model constitucional. És per això que ha enfocat la proposta que està elaborant el Govern a una consulta pactada sobre una reforma de l'Estatut de Catalunya.

Per què és important? Barrios forma part del comitè d'experts de l'Acord de Claredat que ha d'elaborar una proposta per resoldre el conflicte territorial a Catalunya.

Què ha dit? En una entrevista amb El Mundo, ha argumentat que un referèndum d'independència no és possible i ha descartat que es confeccioni un informe en aquest sentit.

  • "D'acord amb l'actual model constitucional un referèndum no és possible", ha afirmat. En aquest sentit, ha argumentat que "aquesta consulta pactada aspira a un referèndum sobre la reforma de l'Estatut de Catalunya".
  • De fet, ha tornat a dir obertament que ella no advoca per un referèndum: "En el nostre context no és la millor solució per gestionar un conflicte territorial propi dels sistemes plurals".

A més: La professora d'universitat ha revelat com va acordar amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, formar part del Consell Acadèmic. 

  • "Em va venir a buscar el president quan en setembre va parlar de la proposta de l'Acord de Claredat i jo vaig escriure un article defensant-la", ha explicat en l'entrevista. Que tot seguit ha remarcat que va ser de les poques persones que va "recollir el guant al president".

 

Categoria: Política