Política
Isaías Táboas, president de Renfe
Foto: Isaías Táboas, president de Renfe | Europa Press
Parlament de Catalunya

ERC demana la compareixença al Parlament dels màxims responsables de Renfe

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
Isaías Táboas, president de Renfe
Foto: Isaías Táboas, president de Renfe | Europa Press

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana ha registrat tres sol·licituds de compareixença perquè els màxims responsables de Renfe i Adif donin explicacions al Parlament sobre la mala gestió d’aquest servei a Catalunya.

Per què és important? Renfe-Rodalies no acaba mai de funcionar correctament i el seu traspàs a la Generalitat s'ha convertit en un clam de la gran majoria de partits independentistes.

Context: Un altre dia de caos a Renfe. Els usuaris de l'R2 Sud que aquest dimarts s'han vist afectats per l'avaria que ha tingut lloc a Gavà han titllat la situació de "vergonya" i han afirmat que "cada dia es repeteix la mateixa història", en relació amb les reiterades incidències i retards que afecten la xarxa de Rodalies de Catalunya.

Al detall: Els republicans han demanat que compareguin a la comissió de Territori Raül Blanco i Isaías Táboas, actual president i expresident de Renfe, respectivament; i la presidenta d’Adif, María Luisa Domínguez.

Què han dit? El diputat i portaveu del grup republicà a la comissió de Territori, Ferran Estruch, ho ha anunciat en seu parlamentària, on ha denunciat la pèssima gestió de Rodalies i l’infrafinançament crònic que pateix aquesta infraestructura a Catalunya. “Mentre no arriben les solucions, les catalanes i els catalans mereixem explicacions”, ha dit Estruch. 

  • Durant la seva intervenció, el diputat d’Esquerra Republicana ha recordat que és el PSC qui gestiona Rodalies. “Si l’única gran responsabilitat que els socialistes gestionen en exclusiva a Catalunya és un desastre clamorós, cal que en donin explicacions. Si volen ser justos, el mínim que poden fer és explicar-se”, ha afegit Estruch. 
Categoria: Política
Etiquetes: Parlament Rodalies