Política
Obituari

Mor Màrius Díaz, el primer alcalde de la democràcia a Badalona

Temps de lectura: 2 minuts

Màrius Díaz i Bielsa, el primer alcalde de la democràcia a Badalona, ha mort aquest dissabte als 89 anys, segons ha confirmat el consistori.

Qui és? Natural de la localitat aragonesa de Barbastre, Díaz era militant del PSUC i va ser alcalde entre els anys 1979 i 1983 –en coalició amb els socialistes- i regidor fins a l'any 1999.

  • Durant el seu mandat va prioritzar temes de salut pública com el sanejament de les platges, la reducció de la contaminació atmosfèrica i va racionalitzar el planejament urbanístic.

Al detall: Màrius Díaz va rebre el 28 de febrer del 2020 el reconeixement de fill adoptiu de la ciutat i l'Ajuntament ha decretat dos dies de dol oficial, amb les banderes a mig pal a la Casa de la Vila i als edificis municipals.

Reaccions: Tots els partits polítics que demà es presenten a les eleccions municipals han mostrat les seves condolences a través de Twitter. L'actual alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, l'ha recordat com un "defensor incansable de les polítiques socials i de la salut pública".

  • El candidat d'ERC, Àlex Montornès, l'ha definit com "l'alcalde de la represa" que "va obrir camí a la ciutat".
  • L'alcaldable dels Comuns, Aïda Llauradó, s'ha referit a ell com "el millor alcalde de Badalona". A parer seu, és "el gran referent del PSUC" de la ciutat. "Una figura que respectarem i valorarem tota la vida", ha conclòs.
  • També ha lamentat la mort de Díaz Bielsa l'exalcalde Xavier García Albiol, que ha donat el condol als seus familiars.
  • La candidata de la coalició Guanyem i també exbatllessa de Badalona, Dolors Sabater, ha afirmat que va ser "el millor alcalde que ha tingut mai la ciutat".
Categoria: Política
Etiquetes: Obituari Badalona