Política
La diputada de la CUP Laia Estrada
Foto: La diputada de la CUP Laia Estrada | Europa Press
Parlament de Catalunya

La CUP votarà en blanc per facilitar una presidència de Junts al Parlament

Temps de lectura: 1 minut
La diputada de la CUP Laia Estrada
Foto: La diputada de la CUP Laia Estrada | Europa Press

La CUP votarà en blanc en el ple de divendres per escollir una nova presidència al Parlament. D'aquesta manera, permetrà una presidència de Junts perquè no la tingui el PSC.

Per què és important? Amb aquesta posició, la CUP garanteix que la presidència no recau en els socialistes, que han presentat de candidata la vicepresidenta segona de la Mesa, Assumpta Escarp.

Què han dit? En una roda de premsa, la diputada Laia Estrada ha criticat el "mercadeig" i ha carregat contra JxCat i ERC -que ja ha defensat que aquest càrrec el segueixi ocupant Junts- per entendre's "en qüestió de cadires" i no en estratègia independentista.

  • Els anticapitalistes lamenten que el debat estigui "en el repartiment de cadires" i no en les tàctiques per revertir el "buit de sobirania" de la cambra. 

Context: La decisió de la Mesa del Parlament de retira l’escó a Laura Borràs, després que el Tribunal Suprem espanyol desestimés la petició de mesures cautelars per a aturar l’acord de la Junta Electoral, ha obligat la cambra a buscar el seu relleu.

A més: L'executiva de Junts es reuneix avui per decidir quin candidat presentar com a president del Parlament. Les travesses posen dos noms sobre la taula: el diputat Antoni Castellà i l'alcaldessa de Vic, Ana Erra.

Categoria: Política
Etiquetes: Parlament CUP