Política
Anna Erra i Laura Borràs
Foto: Anna Erra i Laura Borràs | ACN
Parlament de Catalunya

Junts escull Anna Erra com a candidata a presidir el Parlament

Actualitzat: Dimarts, 6 de juny de 2023. 21:05
Temps de lectura: 2 minuts
Anna Erra i Laura Borràs
Foto: Anna Erra i Laura Borràs | ACN

Anna Erra, alcaldessa de Vic i vicepresidenta de Junts, ha estat escollida per l'executiva per prendre el relleu de la presidència del Parlament, dies després que la Mesa de la cambra hagi retirat l'escó a Laura Borràs.

Per què és important? Junts ha decidit qui és la persona més oportuna per desbloquejar el Parlament, després de molts mesos amb una presidència ocupada per la vicepresidenta, Alba Vergés.

En profunditat: La direcció de Junts s'ha decantat per Erra, una personalitat dins de Junts més propera al sector pragmàtic de Jordi Turull, secretari general del partit. 

  • Per tant, el sector contrari a Borràs s'ha imposat democràticament dins del cor del partit, després de molts mesos d'estira-i-arronsa intern per decidir quina era la millor manera d'afrontar el cessament definitiu de la presidenta de Junts.

Què diuen? La presidenta del partit i l'expresidenta del Parlament, Laura Borràs, ha defensat que Erra és la millor candidata i ha subratllat que al país "li convé una presidència del Parlament compromesa amb l'1-O".

  • Borràs ha defensat la "coherència" de la decisió i ha assegurat que "no hi ha hagut debat" a l'executiva sobre la qüestió.
  • Així, n'ha lloat la "capacitat i compromís" i ha assegurat que coneix "molt bé l'actitud i la fermesa amb què ha actuat Junts a la presidència i a la Mesa des del primer dia".

D'on venim? Els altres candidats que havien estat sonant en les travesses eren Antoni Castellà, Aurora Madaula i Marta Madrenas.

  • Madaula, molt propera a Borràs, es va autodescartar en diverses entrevistes amb mitjans. La vicepresidenta de Junts i vicepresidenta segona de la Mesa va preferir agafar distàncies.
  • Madrenas postulava per ser presidenta del Parlament, però, recentment, va trascendir que optaria com a candidata al Congrés per Girona.
  • Finalment, l'únic que podia disputar-li a Erra la candidatura a la presidència de la cambra catalana era Castellà. Aquest finalment no ha reunit prou simpaties.

A partir d'ara: Divendres a les 12h el Parlament votarà el nou president de la cambra, que previsiblement serà Erra. La CUP ha avançat que votarà en blanc per facilitar a Junts tirar endavant la seva candidata amb el suport d'ERC i el PSC en contra.

Categoria: Política
Etiquetes: Parlament Junts