Política
El diputat Antoni Castellà
Foto: El diputat Antoni Castellà | Europa Press
Parlament de Catalunya

Antoni Castellà, diputat substitut de Borràs, es compromet a representar-la

Temps de lectura: 2 minuts
El diputat Antoni Castellà
Foto: El diputat Antoni Castellà | Europa Press

Antoni Castellà és el diputat que per llista li pertoca substituir l'escó que deixa buit Laura Borràs, després que la Mesa del Parlament li hagi retirat l'acta. El nou diputat s'ha compromès a representar la intenció política de la presidenta de Junts.

Per què és important? Castellà farà de representant de la voluntat política de Borràs, ja apartada de la primera institució de Catalunya.

Què ha dit? En una roda de premsa des de la sala de periodistes al Parlament Antoni Castellà i Laura Borràs han pronunciat un discurs conjunt.

  • Castellà ha assegurat que s'incorporarà al grup parlamentari de Junts i que ho farà per representar l'apartada Borràs. A més de també representar el seu partit Demòcrates i el Consell per la República.
  • "El simbolisme també és important en política i incorporo la coherència de representar Laura Borràs", ha explicat. Al seu torn, Borràs ha donat les gràcies a Castellà: "No podré tenir millor representació possible".

D'altra banda: Anna Erra, alcaldessa de Vic i vicepresidenta de Junts, ha estat escollida per l'executiva per prendre el relleu de la presidència del Parlament, dies després que la Mesa de la cambra hagi retirat l'escó a Laura Borràs.

  • La direcció de Junts s'ha decantat per Erra, una personalitat dins de Junts més propera al sector pragmàtic de Jordi Turull, secretari general del partit. 
  • Per tant, el sector contrari a Borràs s'ha imposat democràticament dins del cor del partit, després de molts mesos d'estira-i-arronsa intern per decidir quina era la millor manera d'afrontar el cessament definitiu de la presidenta de Junts.
Categoria: Política