Política
La ministra Irene Montero
Foto: La ministra Irene Montero | Europa Press
Tribunals

Irene Montero condemnada a pagar 18.000 euros a un home a qui va dir "maltractador"

Actualitzat: Divendres, 9 de juny de 2023. 13:10
Temps de lectura: 1 minut
La ministra Irene Montero
Foto: La ministra Irene Montero | Europa Press

El Tribunal Suprem ha condemnat a la ministra d'Igualtat i Feminismes, Irene Montero, a pagar una multa de 18.000 euros a un home a qui va dir "maltractador".

Què en sabem? La Sala Civil del Tribunal Suprem ha condemnat Montero a indemnitzar amb 18.000 euros a Rafael Marcos, l'exparella de Maria Sevilla, per presentar-lo com un "maltractador". 

  • Maria Sevilla és l'expresidenta d'Infancia Libre, que va ser condemnada per sostracció de menors per fer desaparèixer al seu fill l'any 2017 i no entregar-lo al seu pare per ordre judicial. 
  • Segons el tribunal, es considera que la ministra d'Igualtat va vulnerar el dret a l'honor de l'home per les paraules que va pronunciar. 

En detall: Montero va dir "maltractador" a Marcos el passat 25 de maig de 2002, en un acte d'inauguració de la nova seu de l'Institut de les Dones. 

  • Aquell dia, després de fer-se públic l'indult concedit a Sevilla, la ministra d'Igualtat va assenyalar que l'Estat "té un deute" amb "les mares protectores" i que aquest ha de "ser capaç de protegir" aquestes dones que "es protegeixen a si mateixes i els seus fills de la violència masclista".

Què diu? L'exmarit de Sevilla, assegurava a la seva demanda que la ministra el va "presentar" com un "maltractador del seu fill com de la seva exparella". 

  • És per aquest motiu que demanava una indemnització de 85.000 euros i una rectificació pública.