Política
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | Europa Press
Generalitat

Aragonès emmarca el ball de cadires en l'objectiu d'esgotar la legislatura

Temps de lectura: 1 minut
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha emmarcat el ball de cadires de consellers en l'estabilitat de govern per esgotar la legislatura fins al 2025.

Per què és important? Els canvis a l'executiu republicà impliquen fins a la substitució de tres conselleres, entre ells alguns que han tingut un recorregut molt polèmic al Govern.

Els canvis: Els consellers que sortiran del Govern seran el d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; el de Territori, Juli Fernàndez; i la d'Acció Climàtica, Teresa Jordà.

  • Seran substituïts per Anna Simó a Educació, Ester Capella a Territori i David Mascort rellevarà Teresa Jordà a Acció Climàtica. 

Què ha dit? Des de la galeria gòtica del Palau de la Generalitat, Aragonès ha exposat els canvis en l'executiu català que consisteix en el relleu de tres consellers.

  • El president de Catalunya ha justificat els relleus amb l'ecuador de la legislatura. És per això que Aragonès ha argumentat que l'executiu necessita "d'estabilitat" per esgotar la legislatura fins les eleccions del febrer del 2025.
  • "Tenen l'encàrrec de consolidar els canvis", ha reblat assenyalant Simó, Capella i Mascort. 
  • "Han estat anys de gran complexitat, però amb canvis positius; fem el canvi ara amb el final del curs escolar", ha explicat sobre la conselleria d'Educació.

A més: Aragonès ha separat els canvis de l'executiu dels mals resultats a les eleccions municipals. El president de la Generalitat ha distanciat la patacada a les urnes i ha esgrimit: "Just estem al bell mig de la legislatura".

Categoria: Política
Etiquetes: ERC Pere Aragonès