Política
L'expresidenta del Parlament
Foto: L'expresidenta del Parlament | Europa Press
Parlament de Catalunya

Tots els partits menys Junts aproven retirar la pensió als expresidents corruptes

Temps de lectura: 1 minut
L'expresidenta del Parlament
Foto: L'expresidenta del Parlament | Europa Press

Tots els partits menys Junts han donat llum verda a retirar-li la pensió vitalícia i la percepció als expresidents de la Generalitat i el Parlament que tinguin una sentència ferma per corrupció.

Per què és important? L'expresidenta del Parlament Laura Borràs, condemnada per prevaricació i falsedat documental, actualment té dret a percebre una prestació de 8.055 euros mensuals.

En profunditat: Avui en el ple del Parlament s'ha debatut sobre les pensions i les indemnitzacions als expresidents. Les iniciatives de Ciutadans i PSC no han tirat endavant, però la dels comuns ha estat validada per majoria absoluta.

  • La iniciativa dels comuns proposa retirar la pensió vitalícia i la percepció davant de sentències fermes de corrupció. El PSC, la CUP, els Comuns, Ciutadans, el PP i Vox hi han donat el seu 'sí', ERC s'ha abstingut, mentre que Junts s'ha quedat sol defensant el seu 'no'.
  • Els juntaires han argumentat que es tracta d'una llei 'ad hoc' "per a casos concrets" i ha criticat que es faci una llei a mida pel cas Borràs. 

Context: Els expresidents del Parlament reben una pensió vitalícia quan es jubilen, també tenen dret a cobrar una assignació mensual del 80% del seu sou durant la meitat de temps que han exercit el seu càrrec. 

  • Els expresidents de la Generalitat quan fan 65 anys tenen dret a cobrar el 60% del sou que percebien quan eren al capdavant del Govern.

A partir d'ara: El text seguirà el tràmit parlamentari i podrà ser esmenat en altres instàncies.

Categoria: Política