Política
El periodista d'Euskal Herria
Foto: El periodista d'Euskal Herria | 8tv
Euskal Herria

Martxelo Otamendi: "Entre independentistes catalans hi ha més caïnisme que a Euskadi"

Temps de lectura: 1 minut
El periodista d'Euskal Herria
Foto: El periodista d'Euskal Herria | 8tv

Martxelo Otamendi, exdirector del diari Euskaldunon Egunkaria i director de Berria, ha assegurat que entre independentistes catalans hi ha "més caïnisme" que entre els partits independentistes d'Euskal Herria. 

Qui és? Otamendi va ser director d'Euskaldunon Egunkaria, un diari íntegre en euskera des d'on es van entrevistar diversos dirigents d'ETA. Per aquest motiu va ser detingut i torturat per la policia espanyola.

  • El Tribunal Europeu dels Drets Humans va condemnar Espanya per no investigar prou les tortures que va patir Otamendi, així vulnerant l'article 3 del Conveni Europeu dels Drets Humans.

Què ha dit? En una entrevista al Pentàgon de 8tv, el periodista basc ha argumentat que l'independentisme basc es veu impulsat amb l'avenç del català.

  • "Quan a Catalunya li va bé, a Euskadi també", ha assegurat sobre l'independentisme català. 
  • Sobre la disputa de l'hegemonia de l'independentisme ha argumentat: "La guerra entre EH Bildu i PNB no és tan clara i tan caïnita com a Catalunya entre ERC i Junts".
  • "Em sap greu les baralles que hi ha entre l'independentisme", ha sentenciat.

A més: "Per molts bascos Catalunya també és la nostra pàtria", ha afirmat Otamendi. En aquest sentit, ha ironitzat que si els independentistes bascs haguessin de sortir corrents del País Basc, vindrien cap a Catalunya.

  • D'altra banda, Otamendi ha subratllat que en el conflicte basc encara hi ha 150 presos que han sigut "usats com a ostatges", és per això que la primera prioritat de l'independentisme basc, segons el periodista, és treure'ls de presó.
Categoria: Política