Política
La consellera d'Acció Exterior
Foto: La consellera d'Acció Exterior | Europa Press
Europa

Serret carrega contra Sánchez per deixar el Govern al marge de la UE

Temps de lectura: 2 minuts
La consellera d'Acció Exterior
Foto: La consellera d'Acció Exterior | Europa Press

La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, ha carregat contra l'executiu de Pedro Sánchez per deixar el Govern al marge de la presidència espanyola de la Unió Europea.

Context: Aquest dissabte Espanya assumirà la presidència de la Unió Europea.

Què ha dit? "No ens té en consideració", es queixa Serret en una entrevista a l'ACN en què lamenta la manca d'informació que han rebut pocs dies abans de l'inici de la presidència.

  • També la "poca predisposició" del govern espanyol per incloure l'executiu català en els actes que s'organitzen a Catalunya: "No ens estan donant gaire marge de participació".
  • Així, la consellera afirma que amb el PSOE "no han desaparegut els entrebancs" a l'acció exterior que fa el seu departament i reclama concretament al PSC que es posicioni sobre "l'ambició de tenir presència a nivell internacional".

En profunditat: Pocs dies després d'encetar la presidència, el 5 de juliol, el Tribunal General de la Unió Europea sentenciarà sobre la immunitat del president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont.

  • Tant si la justícia dicta a favor de Puigdemont o en contra, la reputació d'Espanya pot quedar en entredit. Si es manté la immunitat de Puigdemont, podrà passejar-se amb total llibertat per Europa, en canvi, si no fos així s'iniciaria un nou procés judicial a Bèlgica on Espanya hauria de tornar a rumiar com afrontar.
  • El segon repte són les eleccions del 23 de juliol. Si el PP guanya, el poder socialista de Sánchez a la UE pot trontollar. I també pot veure truncat tots els seus objectius marcats a Brussel·les.

 

 

Categoria: Política