Política
La consellera de Territori, Ester Capella
Foto: La consellera de Territori, Ester Capella | Lorena Sopêna / Europa Press
Generalitat

El Govern impulsarà una nova llei per regular els lloguers de temporada

Temps de lectura: 2 minuts
La consellera de Territori, Ester Capella
Foto: La consellera de Territori, Ester Capella | Lorena Sopêna / Europa Press

La consellera de Territori, Ester Capella ha anunciat des del Parlament que el Govern impulsarà una nova llei per regular els lloguers de temporada, que són els que tenen entre un i onze mesos de durada i que escapen la limitació de preus inclosa en la normativa estatal que va entrar en vigor a finals de maig.

Per què és important? Durant l'estiu creixen els contractes de lloguers de temporada, i això fa pujar els seus preus.

Què ha dit? "Evitarem que s'eludeixi l'aplicació de la llei", ha dit la titular de la cartera d'habitatge del Govern a la Comissió de Territori aquest dimecres.

  • Capella també ha explicat que l'Executiu tirarà endavant una nova regulació de règim urbanístic de pisos turístics per "garantir l'ús residencial de l'habitatge" en els llocs on "l'ús turístic produeixi tensions de preus" i no permeti "satisfer les necessitats de la població resident".

En concret: En la seva intervenció, Capella no ha donat detalls sobre com seran aquestes dues regulacions, però ha insistit al Ministeri de Transports i Agenda Urbana que cal blindar els avenços de la norma estatal ara "sense dependre de futuribles governs estatals, alguns amb poca voluntat d'aplicar la llei". 

  • Tot i puntualitzar que la norma estatal no és la que voldria, la consellera ha defensat que tenen l'obligació "d'aprofitar totes les oportunitats per garantir el dret d'accés a l'habitatge".

D'altra banda: Catalunya va ser la primera comunitat autònoma a iniciar els tràmits per delimitar els 140 municipis amb oferta insuficient d'habitatge assequible i on s'aplicarà les limitacions que marca la llei.

  • Per això, Capella ha reclamat al Ministeri de Transports i Agenda Urbana que ratifiqui abans de la constitució de les corts espanyoles la declaració de zona tensada per aplicar la limitació de preus del lloguer "perquè entri en vigor com més aviat millor".