Política
El líder del PSC, Salvador Illa, i la portaveu parlamentària Alícia Romero
Foto: El líder del PSC, Salvador Illa, i la portaveu parlamentària Alícia Romero | David Zorrakino / Europa Press
Generalitat

El PSC, "decebut" amb el Govern pel ritme d'execució pressupostari

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PSC, Salvador Illa, i la portaveu parlamentària Alícia Romero
Foto: El líder del PSC, Salvador Illa, i la portaveu parlamentària Alícia Romero | David Zorrakino / Europa Press

La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha reconegut una “certa decepció” pel ritme d’execució de l’acord pressupostari a què van arribar amb el Govern. A la sortida de la segona reunió de seguiment d’aquests acords, Romero ha lamentat els múltiples incompliments i retards en les propostes que es van acordar en àmbits com l’educació, la sanitat o les infraestructures.

Al detall: A tall d’exemple, la portaveu socialista ha criticat que acords anunciats com l’increment del 3% de les tarifes socials per al 2022 i del 4% per al 2023 no s’hagin fet efectius. “És un Govern que li costa arrencar i que no és àgil amb l’execució pressupostària”, ha resumit. Pel que fa a la signatura del protocol de la ronda Nord, Romero confia en poder-lo signar aquesta setmana.

Què ha dit? Alícia Romero ha recordat que l’acord pressupostari tancat amb el Govern era “molt ambiciós”, el més gran de la història amb 33.000 milions d’euros de despesa no financera per fer front a les “urgències” del país.

  • És per això que s’ha mostrat decebuda pel fet que el grau d’execució no sigui l’esperat. En aquest sentit, ha criticat la lentitud en la licitació i en l’adjudicació de molts projectes, el que compromet, ha dit, que es puguin tirar endavant en els terminis previstos.

Tot i que el Govern ha anunciat que el 50% dels acords s’han executat, la portaveu socialista ha deixat clar que no és així perquè l’executiu català dona per fetes actuacions que només s’han iniciat. Aquí, per exemple, ha assenyalat que, en plena emergència per sequera, el Departament d’Acció Climàtica només ha executat el 25% dels acords. 

B-40: Sobre la signatura del protocol de la ronda Nord, Romero ha criticat al Govern per filtrar a la premsa acords no tancats, però ha assegurat que encara hi ha temps per segellar l’acord aquesta setmana com estava previst.

  • “Sempre hem dit que les formes són molt importants i explicar coses a la premsa abans de tancar acords no és bo”, ha retret.