Política
Salvador Illa i Pere Aragonès en la signatura dels pressupostos
Foto: Salvador Illa i Pere Aragonès en la signatura dels pressupostos | Lorena Sopêna / Europa Press
Política catalana

Primera reunió Govern - PSC per seguir els pressupostos, amb la B-40 com a prioritat

Temps de lectura: 3 minuts
Salvador Illa i Pere Aragonès en la signatura dels pressupostos
Foto: Salvador Illa i Pere Aragonès en la signatura dels pressupostos | Lorena Sopêna / Europa Press

El Govern i el PSC es troben aquest dijous 5 de juliol en el marc de la primera reunió de seguiment de l'acord de pressupostos. Aquesta trobada es produeix amb la mirada posada en la Ronda Nord o B-40, després que Generalitat i govern espanyol hagin signat un acord.

Per què és important? Els socialistes creuen que el Govern no ha complert alguns aspectes durant el primer semestre i volen pressionar-los per l'execució de la B-40. Aquesta és la nova via que uniria Terrassa, Sabadell i Granollers amb altres grans ciutats catalanes com Mataró o Martorell.

Situació actual: La Generalitat i el govern espanyol han acordat la prolongació de la carretera B-40 entre Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès a més d'una transferència de 914 milions d'euros per executar infraestructures.

  • Una qüestió que tractaran a la reunió d'aquest dijous 5 de juliol, prevista per les 10:00. La socialista Alícia Romero informarà de les conclusions de la trobada en una atenció als mitjans cap al migdia.

A fons: La prolongació de la B-40 formava part del pacte de pressupostos entre el PSC i ERC, i que s'havia d'haver tancat a primavera. Aquest pacte per la Ronda Nord no ha arribat fins al nomenament de la nova consellera de Territori, Ester Capella, ja que el seu predecessor, Juli Fernández, era un històric opositor a aquesta infraestructura.

  • Segons el Govern, no serà una via d'alta capacitat, sinó que es limitarà al tram entre Terrassa i Sabadell i se sufragarà íntegrament amb pressupost estatal. A més, qüestions tècniques com ara el traçat definitiu i la quantitat de carrils per sentit seran determinats per la Generalitat.

Els socialistes: La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, confia en que abans de marxar de vacances estigui aprovat el PDU del Hard Rock a més d'un compromís per accelerar la Ronda Nord.

  • La portaveu socialista considera que és possible tancar els tres acords en les pròximes setmanes perquè "estan fets". "No m'agradaria pensar que les eleccions generals fa que tot es retardi. Els ciutadans es mereixen que el govern governi", va afegir.

Els republicans: El Govern ha expressat la seva voluntat de signar el protocol per a la construcció de la Ronda Nord del Vallès abans que arrenqui la campanya electoral, i ha assegurat que s'han de subscriure al mateix temps aquest i el de la transferència de 914 milions de l'Estat a la Generalitat.

  • La portaveu del Govern, Patricia Plaja, ha insistit que els dos protocols estan estretament vinculats i que, per tant, "no se signaran un sense l'altre", en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

 

Categoria: Política
Etiquetes: PSC ERC Generalitat